Şahenk: Krizde bu kez daha güçlüyüz

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türk bankacılığının geçmiş deneyimleriyle krizde güçlü kaldığını belirterek, " Dünya iyileştikçe Türkiye daha da iyileşecek çünkü biz bu sefer krizde daha güçlüyüz" dedi.

Şahenk: Krizde bu kez daha güçlüyüz

Amerikan-Türk Konseyi'nin 28. konferansında Seçkin Yurttaş Ödülü verilen Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit şahnek Türk-Amerikan ilişkilerinde gelinen noktayı ve küresel ekonomik krizi değerlendirdi.

Şahenk, Obama dönemiyle birlikte diyaloğun ön plana çıktığını, Türkiye'nin de daha rahatladığını belirtti.

Şahenk, "Obama'nın seçilmesi, Türkiye'ye yapmış olduğu ziyaret, belirli şekilde diyaloğa açık olması, ABD dış politikasının değişeceğinin sinyalini vermesi Türkiye'nin daha rahatlamasını sağladı. Obama birşeylerin diyalogla gelişeceğinin sinyallerini verdi" dedi.

Küresel ekonomik krize de değinen Şahenk, 2002'den bu yana Türkiye'de yapılan değişim ve BDDK'nın başarılı yönetimiyle Türk bankacılığının bu krizden güçlü olarak çıktığını söyledi.

Şahenk şunları söyledi: "Dünyada birileri hapşırırken, bizim hastalık kapmamamızın imkanı yok. Fiyatlar belli yerlere oturduğu zaman insanlar yeniden yatırım yapmaya ve güven duyduğu zaman geri gelmeye başlayacak. Dünya iyileştikçe Türkiye daha da iyileşecek çünkü bu sefer biz krizde daha güçlüyüz."

Sayfa Yükleniyor...