Şahenk: Türkiye yüzde 5-7 arasında büyür

İspanyol basınına konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türkiye'nin küresel sıkıntılara rağmen yüzde 5 ila 7 arasında büyüyeceğini öngördü. Şahenk, "Türkiye şimdi daha yatırım dostu bir ülke" dedi.

Şahenk: Türkiye yüzde 5-7 arasında büyür

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, BBVA Başkanı Francisco Gonzalez ile Madrid'de İspanyol basınına konuştu.

Şahenk şunları söyledi: "Biliyorsunuz Türkiye son 8 yılda çok iyi büyüdü, Avrupa ve birçok komşu ekonomiden daha hızlı büyüdü. Belki bu Türkiye'de gerçekleşen yapısal değişimlerden kaynaklandı. Türkiye şimdi daha yatırım dostu bir ülke. Türkiye'nin dinamik bir nüfusu var. Ve Türkiye'nin geleceğine baktığımızda, bu durumun dünya ekonomisinin karşı karşıya olduğu koşullara rağmen devam edeceğini görüyoruz. Biz umutlu değil, gerçekçiyiz. Türkiye ekonomisinde ortalama yüzde 5-6-7 büyüme bekliyoruz, ki bu da bizim ülkemiz için yeterli değil. Biz aslında kolayca yüzde 9-10 büyüyebiliriz, ancak dünya ekonomisinin şu anki durumu büyümemizi sınırlıyor."

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, İspanyol ortağı BBVA'yı bankacılık sektöründe yıllardır bir gösterge olarak gördüklerini söyledi.

Şahenk "BBVA, son yıllarda gösterge olarak aldığımız hayranlık uyandıran bir kurum. Öncelikle, gösterge kabul ettiğimiz bir kurumla ortak olmak bizim için onur verici. BBVA tüm dünyada ve gelişen ülkelerde ortaklık yapmayı biliyor. Bence BBVA'nın en önemli hikayesi, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir İspanyol bankası olarak, sadece İspanya'da güçlü ve yetenekli olması değil, aynı zamanda yurtdışında da güçlü olması. Latin Amerika, ABD'nin güneyi, Çin ve Türkiye gibi büyümenin yüksek olduğu bölgelerde, bu büyümeden ortağımızla birlikte faydalanmak istiyoruz" dedi.

GONZALEZ: SÖYLEYECEK ÇOK ŞEYİ OLAN ORTAKLIK
BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francısco Gonzalez ise, Garanti Bankası'nın Türkiye'nin büyüme performansından faydalanacağını belirtti.

Gonzalez "Garanti ve Türkiye'ye baktığınızda, sadece bir ülke veya bir banka görmüyorsunuz, İnanılmaz büyüme gösteren bir bölge görüyorsunuz. Bu bölgeyi de Türkiye hariç 400 milyon insan oluşturuyor. Bu yüzden bizim hedeflerimiz çok büyük. Ayrıca, Türkiye üzerinden giderek ilişkilerimizi tüm dünyada genişletebiliriz. ABD, Çin gibi. Bu yüzden biz sadece iki yerel bankanın birleştiği bir ortaklıktan bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz ortaklık, söyleyecek çok şeyi olan küresel bir ortaklık" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...