Salar: IMF'yle anlaşmama ihtimali artıyor

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Salar, IMF anlaşmasının olmama ihtimalinin, olma ihtimalinden daha fazla hale gelmeye başladığını söyledi.

Salar: IMF'yle anlaşmama ihtimali artıyor

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, piyasada bu haftaki beklentilere ilişkin yaptığı açıklamada, kurlarda yükseliş yaşanabileceğini ifade ederek, Türkiye'nin artık ekonomik bir programa ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Gerekli olan ekonomik programın IMF ile yürütülerek hazırlanabileceğini bildiren Salar, bunun uluslararası alanda da önemli bir akreditasyon sağlayacağını belirtti.

Salar, IMF anlaşmasının gecikmesine ilişkin ise şunları kaydetti: ''Kur tarafında, Türkiye uzun zamandır IMF anlaşmasını bekliyor. IMF anlaşmasının olmaması şu anki fiyatların içerisinde değil. Eğer IMF anlaşması olmazsa piyasada bir satış baskısı yaşanır. Bu konunun netleşmesi gerekiyor. Bence artık piyasa kendini şuna hazırlamalı; IMF anlaşmasının olmama ihtimali, yavaş yavaş, olma ihtimalinden daha fazla hale gelmeye başladı. Çünkü çok uzadı, olacak olsa şimdiye kadar gerçekleşirdi. Ancak şu anda piyasada fiyatların içerisinde anlaşma olmaması durumu söz konusu değil. Bir alternatif koyulmadığı sürece böyle bir programa ihtiyaç var.''

Bono faizlerinde ise aşağı yönlü marjların daraldığını ifade eden Salar, belirli seviyelere gelindiğini, bu seviyelerin altına doğru katılık oluşacağını söyledi.

Salar, Mart ayı başından itibaren piyasalarda önemli derecede yukarı yönlü hareketler olduğunun altını çizerek, ''Bu artışa bir hazmedilme süreci gerekiyor. Bir realizasyon yaşanması gerekiyor. Ekonomide bir iyileşme var. Ama bu hareket oldukça hızlı oldu'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...