Salıpazarı projesi 2011'de ihaleye çıkıyor

Maliye Bakanı Şimşek, Galataport yerine geçen Salıpazarı projesi için 2011 ilk çeyrekte işletme hakkı devri modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce Galataport olarak adlandırılan Salıpazarı Projesi için gelecek yılın ilk çeyreğinde işletme hakkı devri modeli ile ihale ilanına çıkmayı planladıklarını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, "Otoyol ve köprülerin özelleştirme işleminin, 25 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemi ile yapılması planlanmaktadır" dedi.

Şimşek, Halkbank , Türk Telekom ve Türk Hava Yolları'na ait kamu paylarının özelleştirilmesine ilişkin işlemlere, piyasa şartlarının elverişli olması ve alınacak kurul kararları doğrultusunda başlanmasının planlandığını kaydetti.

Bütçe ile mali disiplinden taviz vermeden büyümeye istikrar kazandırmayı, istihdamı artırmayı ve kamu dengelerini iyileştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şimşek, "2011 yılı merkezi yönetim bütçesi ile ekonomide başlayan toparlanmanın kalıcı olmasını sağlayacağız" dedi.

Şimşek, 2003 yılından 2010 yılı Ekim ayı sonuna kadar toplam 27,877 şüpheli işlem bildirimi alındığını ve ilgili kurumların bilgilendirildiğini kaydetti.

Maliye Bakanlığı tarafından 2003 yılından 2010 yılı Eylül ayı sonuna kadar satış, kira, irtifak, ecrimisil hakkı gibi işlemler neticesinde 7 milyar lira milli emlak geliri elde edildiğini ifade eden Şimşek, aynı dönemde Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışından ise 1.8 milyar lira gelir sağlandığını bildirdi.

Şimşek, bu yılın Ocak-Eylül döneminde vergi inceleme elemanları tarafından yapılan vergi incelemeleri sonucunda 67,866 adet vergi inceleme raporu düzenlendiğini ifade ederek, bu incelemelerin sonucunda toplam 1.3 milyar lira tahsilat sağlandığını vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...