Sanayi üretimi 6 ayın en düşüğünde

Sanayi üretimi Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı. Böylece sanayi üretimi 6 ayın en düşük artışını kaydetti.

Sanayi üretimi 6 ayın en düşüğünde

Büyümenin öncü göstergesi sanayi üretimi Mart'ta 6 ayın en düşük artışını kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı. Endekste böylece Eylül 2015'ten beri en düşük artış gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks bir önceki aya göre yüzde 0,5 azaldı.

Sanayi üretimi 6 ayın en düşüğünde - 1

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,8 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,6 artış gösterdi.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 13,5 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında gerçekleşti. Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatını yüzde 4,1 ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı (makine ve teçhizat hariç) ve yüzde 2,1 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti.

İmalat sanayi alt sektörlerinde Mart'ta bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 21,7 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 7,4 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 6,7 ile ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) izledi.

Sayfa Yükleniyor...