Şangay 5'lisinde Türkiye'ye ilk görev

Şangay Enerji Kulübü'nün 2017 dönem başkanı Türkiye oldu. İlk kez üyeler dışında bir ülkeye başkanlık verildi.

Şangay 5'lisinde Türkiye'ye ilk görev

Türkiye'ye Şangay İşbirliği Örgütü'nde ilk görev verildi.

Türkiye, Enerji Kulübü'nün 2017 dönem başkanı oldu. Türkiye'nin başkanlık kararı oybirliğiyle alındı. 

Enerji Kulubü'nde bugüne kadar üye ülkeler dönem başkanı olabiliyordu. Böylece ilk kez üye olmayan bir ülkeye başkanlık görevi verildi. 

HANGİ ÜLKELER YER ALIYOR?

Kulüpte örgüt üyeleri dışında partner ülkeler de yer alıyor. Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, İran, Rusya, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Pakistan Belarus ve Sri Lanka'nın yer aldığı Enerji Kulübü 2013'ten beri faaliyet gösteriyor.

ENERJİ PİYASASINDAKİ ROLÜ

Enerji Kulübü'nde yer alan ülkeler dünya  elektrik üretiminin yüzde 36'sını, doğalgaz üretiminin yüzde 23'ünü, petrol üretiminin yüzde 20,8'ini, kömür üretiminin yüzde 60,25'ini karşılıyor.

ENERJİ BAKANI ALBAYRAK'DAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bugün itibarıyla Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Kulübü'nün 2017 dönem başkanlığı görevini üstlendiğini bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, bugün itibarıyla Şangay İşbirliği Örgütü Enerji Kulübü'nün 2017 dönem başkanlığını üstlenmiştir. Hayırlı, uğurlu olsun. Türkiye, dünya enerji üretim ve tüketiminde en büyük paya sahip olan bu birlik içinde, ana üyelerin dışında ilk dönem başkanı olacak. Bu dönem başkanlığı, enerji stratejilerimizin daha güçlü uygulanmasında, enerji işbirliklerimizin derinleşmesinde katkı sağlayacak."

Sayfa Yükleniyor...