Saray: Ürünlerimizde GDO yoktur

Saray Bisküvi, ürünlerinde GDO’lu, katkılı hammaddelerin hiçbir zaman kullanılmadığını açıkladı.

Saray: Ürünlerimizde GDO yoktur

Saray Bisküvi, fındık kremasında GDO çıktığına yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın ve yayın organlarında Eldenele kakaolu fındık kreması ürünümüzle ilgili yanlış ve yanıltıcı bilgilere yer verilmiştir. Oysa ki Saray’ın hiçbir ürününde GDO’lu, katkılı hammaddeler hiçbir zaman kullanılmamıştır. Eldenele Fındık Kreması ürünümüzde kullanılan tüm hammaddelerin analiz sonuçları yer almaktadır.

Öyle ki, Türkiye’nin en saygın ve en güvenilir kurumu olan TÜBİTAK MAM Araştırma Laboratuvarı’ndan alınan 05.01.2012 tarihli, 05.04.2012 tarihli ve 06.06.2012 tarihli analiz raporlarında söz konusu üründe hiçbir GDO’lu hammaddeye rastlanılmamıştır. Yine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Gözlem Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın 05.05.2011 tarihli raporunda da söz konusu üründe hiçbir GDO’lu katkı maddesine rastlanılmamıştır.

Firmamızın GDO katkılı hammadde kullanıldığı ile ilgili haberin yasal dayanağı da yoktur. Böyle bir açıklama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılmadığı gibi Türk Gıda Kodeksi’ne göre de yasal analiz süreci henüz bitmemiştir. Ankara İl Laboratuvarı’nın yaptığı analiz sonucuna itiraz edilmiş ve durum netleşmemiştir.

Böylelikle henüz kesin bir analiz sonucu ortaya çıkmadan, Bakanlık tarafından onaylanıp internet sitesinde yayınlanmadan bazı basın ve yayın organlarında yanlış ve yanıltıcı yayınlar yapanlar hakkında da gerekli hukuki haklarımızı arayacağız.

Firmamıza ait hiçbir üründe Türk Gıda Kodeksi ’ne aykırılık yoktur. Tüm tüketicilerimiz Saray’ın tüm ürünlerini gönül rahatlığı ile güvenerek tüketebilirler."

Sayfa Yükleniyor...