Mehmet Şimşek: Seçim sonrası büyüme hızlanacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası büyümenin hızlanacağını ve yüzde 4 büyümenin halen yakalanabileceğini söyledi.

Mehmet Şimşek: Seçim sonrası büyüme hızlanacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” konulu basın toplantısı düzenledi.

Şimşek "Yılın ikinci yarısında hem istihdamda iyileşme olacak, büyüme çok daha hızlanacak. Bu yıla yavaş başladık, finansal piyasalardaki dalgalanma ve kış şartları yatırımların ertelenmesine sebep oldu" dedi. Şimşek seçim sonrası büyümenin hızlanacağını ve yüzde 4 büyümenin halen yakalanabileceğine dikkat çekti.

Şimşek "Enflasyonda düşüş devam ediyor, gıda fiyatları düşüşü sınırlıyor. Çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e düştü, burada aşağı yönlü trend sürecek. Gıda Komitesi'nin çalışmaları ve yapısal tedbirlerle uzun vadeli enflasyon yüzde 5'in altına kalıcı şekilde çekilecek." dedi. Maliye Bakanı Şimşek, cari açık/GSYH'nın ise yıl sonunda yüzde 3,5-4 aralığına ineceğini ifade etti.

Mehmet Şimşek, "Finansal piyasalardaki dalgalanmalar ve jeopolitik gerginlikler seçim öncesi yatırımların ertelenmesi mümkündür. Önümüzdeki aylarda iç talebin toparlanması ve yatırımların devreye girmesiyle bütçe performansı olumlu etkilenecek" dedi.

BÜTÇE MARTTA 6,8 MİLYAR LİRA AÇIK VERDİ

Şimşek, ayrıca bütçenin mart ayında 6,8 milyar lira, ocak-mart döneminde ise 5,4 milyar lira açık verdiğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...