Seiko'dan Kintaro Hattori’nin doğumunun 160'ıncı yılına özel saat

Seiko, kurucusu Kintaro Hattori'nin doğumunun 160'ıncı yılını özel bir Astron GPS Solar saat ile kutluyor.

Seiko'dan Kintaro Hattori’nin doğumunun 160'ıncı yılına özel saat

Seiko'nun kurucusu Kintaro Hattori 1860 yılında Tokyo’da doğduğunda, Japonya iki yüzyılı aşkın süredir gönüllü olarak gerçekleştirdiği izolasyonun ardından büyük sosyal ve endüstriyel değişimler geçiriyordu. Hattori henüz 17 yaşındayken evinde kendi saat onarım işini kurdu ve sadece dört yıl sonra saat ithalatı, satışı ve tamiri yapan şirketini hayata geçirdi.

Bu yeni girişim onun liderliğinde büyüyerek Japonya'nın önde gelen saat yapımcısı oldu. Kısa süre sonra Japonya'da “Doğunun Kralı” olarak tanındı.

Seiko, Kintaro'nun Seiko'nun her zaman “Diğerlerinden bir adım önde” olması gerektiği vizyonunu yansıtan özel bir Astron GPS Solar saat ile kurucusunun hayatını, kariyerini ve başarılarını kutluyor.

İlk GPS Solar saat 8 sene önce çıktı

Seiko, 2012 yılında dünyanın ilk GPS Solar saatini piyasaya sürdü. Tek bir butona basarak GPS ağına bağlanan Astron, dünyanın her yerinde yerel zamanı ayarlıyor ve ihtiyaç duyduğu tüm enerjiyi yalnızca ışıktan alarak pil değişimine asla ihtiyaç duymuyor.

Saatin kasası ve bileziği, çizilmeye dayanıklı sert kaplamalı titanyum. Zircon sermikten üretilen bezelde, Kintaro’nun doğumundan bu yana geçen her on yıl için bir tane olmak üzere on altı faset bulunuyor. Derin siyah tonları, altın tonlu detayları ve parlak bezeli ile saat, bilekte, mirasına yakışan bir duruşa sahip.

Kasa arkasında Kintaro'nun adı ve mirasına dair üç hatırlatma bulunuyor; 1900 yılında tescil ettirdiği "S" markası, “Diğerlerinden bir adım önde” sloganı ve ilk olarak 1924 yılında kullanılan Seiko markası.

Saatin kutusu, hatıra niteliğinde "S" işaretli yaka rozeti ve Kintaro'nun 4.kuşak torunu ve şirketin şu anki Başkan ve CEO'su Shinji Hattori'nin mesajını taşıyan bir kart içeriyor.

Sayfa Yükleniyor...