Seramiksan'dan İtalya'da dev ortaklık

Türk seramik sektörünün yenilikçi gücü Seramiksan, İtalyan seramik devi Rondine Group'a yarı yarıya ortak oldu.

Seramiksan'dan İtalya'da dev ortaklık

Rondine Group'un yüzde 50 hissesini satın alan Seramiksan, bu ortaklıkla uluslararası arenada şirket satın alan Türk firmaları arası katıldı.

Seramiksan tarafından Bologna'da yer alan Rondine fabrikasında düzenlenen basın toplantısıyla yapılan ortaklık ve kapsamı kamuoyuna duyuruldu.

Seramiksan, Rondine Group ortaklığı ile seramiğin dünyadaki merkezi olan İtalya'nın Bologna şehrinde yer alarak hem sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi hem de know-how'ı Türkiye'ye getirerek sektörün gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Seramiksan bu ortaklıkla Rondine Group bünyesinde yer alan Ceramica Rondine ve Ceramica Sadon markalarının yanı sıra Spray Dry tesislerine de ortak oldu.

Seramiksan ve Rondine Group buluşması ile üretim, Ar-Ge, pazarlama ve satış kapsamında bir sinerji süreci başlıyor. Ortaklık kapsamında ilk etapta Seramiksan ürünleri başta İtalya olmak üzere Avrupa pazarında, Rondine ürünleri Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde satışa sunulacak.

Toplantıya katılan Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar, Seramiksan Türkiye İhracat Müdürü/Rondine Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Noyan ve Rondine Yönetim Kurulu Başkanı Lauro Giacobazzi ortaklıkla ilgili bilgi verdi.

Basın toplantısı ve tesis ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Seramiksan Türkiye Satış Müdürü M. Süreyya Çağlar şöyle konuştu:

"Seramiksan dünya markası olma vizyonuyla yola çıkmış bir firma. Bu doğrultuda dünya markası olmak için en iyiyi yapmamız ve yüksek kalite standartları ile gittiğimiz her noktada hizmet vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda 1,5 yıllık bir araştırma ve inceleme sonucunda Rondine Group'la ortaklık yapma kararı aldık. Aynı vizyonu paylaşan, kurum kültürü olarak Seramiksan'la ortak yönleri olan, dünyaca ünlü seramik markası Rondine Group'la ortaklığımızı 2013 yılının Haziran ayında imzalayarak resmileştirdik.''

Seramiksan Türkiye İhracat Müdürü/Rondine Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Noyan; "İtalya, dünya seramik sektörünün merkezi konumunda. Seramikte, 'Made in Italy' algısı çok güçlü. Stratejik olarak, İtalya dışında başka bir ülkede böyle bir yatırıma girmek düşünülemezdi. Yaptığımız bu yatırımla uzun vadede sadece Seramiksan'ın değil, Türk seramik sektörünün de önemli kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

Rondine Group tesislerini bizzat gezdiren Rondine Yönetim Kurulu Başkanı Lauro Giacobazzi ise; "Bu ortaklıktan sonra her iki tarafın üretim ve tesislerin en iyi şekilde değerlendirilmesi açısından bir sinerji yakaladığını düşünüyorum. Aynı ebatları üretmemek için  diğer tarafın imkanlarından yararlanmanın daha doğru olacağına inanıyoruz. Seramiksan'nın bizden farklı olarak büyük ebatları, kalın ebatları ve parlak yüzeyli karoları üretme imkanı var. Bu ortaklıkla üretim tesislerinin Rondine için Ortadoğu'ya, Seramiksan içinse Batı'ya doğru bir kapı açılıyor" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...