Servis şoförleri için yeni düzenleme

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, servis şoförleri için yaş sınırı kriteri getirdiklerini belirterek, 26 yaşın altındaki kişilerin artık hiçbir şekilde servis şoförü olarak çalışamayacağını açıkladı. Uygulama, 1 Eylül 2015'te başlayacak.

Servis şoförleri için yeni düzenleme

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından gündeme gelen servis araçlarıyla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Elvan, servis şoförlerine yönelik yeni düzenleme hakkında bilgi verdi.

''ŞU AN 18 YAŞINI DOLDURAN SERVİS ŞOFÖRÜ OLARAK ÇALIŞABİLİYOR''

Mevcut uygulamada, servis şoförlerine ilişkin herhangi bir yaş sınırlaması olmadığını kaydeden Elvan, 18 yaşını dolduranların servis şoförü olarak çalışabildiğini söyledi.

YAŞIN EN AZ 26 OLMAK ŞARTI GELİYOR

Elvan, "Biz bunda bir değişikliğe gittik, herhalde tahminim pazartesi günü, muhtemelen yönetmeliğimiz yayınlanır. Şehirlerarası otobüs şoförleri için bir şart var, 26 yaş. Yaşının en az 26 olma şartı. Bu uygulamayı servis şoförleri için de getirdik. Yani 26 yaşının altındaki vatandaşlarımız hiçbir şekilde servis şoförü olarak artık çalışamayacaklar" diye konuştu.

1 EYLÜL 2015 TARİHİ İTİBARİYLE UYGULAMAYA KONULACAK

Elvan, düzenlemenin, eğitim ve öğretim süreci devam ettiği için, aksama olmaması amacıyla 1 Eylül 2015 itibariyle uygulamaya konulacağını belirtti.

3 YIL SÜREYLE E SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİNE SAHİP OLMA ŞARTI 5 YILA ÇIKIYOR

Lütfi Elvan, daha önce aranan 3 yıl süreyle E sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını 5 yıla çıkardıklarını açıklayarak, "B sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını ise 5 yıldan 7 yıla çıkardık, böylece daha emniyetli, daha güvenli bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...