Şevket Sabancı ve ailesi hisse satıyor

Aralarında Sabancı ailesi üyelerinin de olduğu bazı Sabancı Holding ve Akbank hissedarları, borsada işlem görmeyen hisse senetlerinin bir kısmının 10-20 yıllık bir sürede satışı için hisse Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvurdular.

İMKB’nin bülteninde yer alan açıklama üzerinden analistlerin yaptığı hesaplamaya göre, aralarında Ali İsmail Sabancı, Emine Kamışlı, Özer Sabancı, Özcan Sabancı, Şevket Sabancı ve Zerrin Sabancı’nın da olduğu söz konusu hissedarlar toplam Akbank’ın İMKB verilerine göre 3 milyar liralık sermayesinin yüzde 8.37’lik, Sabancı Holding’in de 1.8 milyar liralık sermayesinin yüzde 15.9 civarında karşılık gelen hisseleri satmak üzere kayıt altına aldırdılar.

Akbank hisseleri dünkü borsa seansını yüzde 6.97 kayıpla 4.54 liradan, Sabancı Holding ise yüzde 5.45 kayıpla 3.12 liradan kapanmıştı.

BGC İstanbul’un hesaplamalarına göre, Akbank’taki hisse satışı dünkü kapanış üzerinden 710 milyon dolara, Sabancı Holding’deki satış tutarı da 554 milyon dolara denk geliyor.

BGC raporunda satış kararı için “büyük sürpriz” ifadesi kullanıldı. Ata Yatırım ise “Bu satış haberi her iki hisse fiyatında da kısa vadeli zayıflık yaratacaktır” dedi.

Sayfa Yükleniyor...