Seyrantepe metrosu için gözler 6 Kasım'da

4. Levent-Hacıosman metrosunun Atatürk Oto Sanayi Sitesi-Seyrantepe istasyonları arasında test sürüşü yarın başlıyor.

Seyrantepe metrosu için gözler 6 Kasım'da

Toplam uzunluğu 8 bin 120 metre olan 4.Levent – Hacıosman arasındaki ana hattın; 4.Levent ile Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki 5,5 kilometrelik kısmı 30 Ocak 2009’da hizmete açıldı.

Çalışmaları devam eden Atatürk Sanayi Sitesi ile Hacıosman arasındaki kısmın uzunluğu ise 2 bin 620 metre; A.O. Sanayi Sitesi istasyonundan yan kol ile ayrılan Sanayi–Seyrantepe hattının uzunluğu ise bin 670 metre.

Hat tamamlanınca Yenikapı-Hacıosman arasında yaklaşık 22 kilometrelik aktarmasız bir metro sistemi oluşacak. Seyrantepe - Sanayi arası ise sadece 2 dakika olacak. 

Metro hattında Sanayi, İTÜ- Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi, Darüşşafaka, Hacıosman, Seyrantepe-Stadyum olmak üzere toplam 6 adet istasyon bulunuyor. Maç günlerinde ise Taksim istikametinden direkt Seyrantepe’ye aktarmasız direkt seferler düzenlenebilecek.

Darüşşafaka hattının test sürüşü Aralık ayında ve Taksim-Atatürk Oto Sanayi arasında kesintisiz işletme Ocak-Şubat 2010'da gerçekleştirilecek. Şubat 2010'da Seyrantepe İstasyonu yolculu işletmeye alınacak, Mayıs 2010'da Darüşşafaka İstasyonu'nun açılışı yapılacak, Ekim 2010'da Hacıosman test sürüşü başlayacak, Kasım veya Aralık 2010'da ise Hacıosman İstasyonu'nun açılışı yapılacak.

4.Levent- Hacıosman metro hattının toplam maliyeti ise 487 milyon 300 bin euro.

SEYRANTEPE KOMPLEKSİNİN ÖZELLİKLERİ
- İstasyon ve 2 bin 300 araçlık otopark
- Stadyum bağlantısı ve TEM geçiş tünelleri
- Trenler için triyaj alanı (atölye depo-parklanma yapısı)
- Metro hattının (Yenikapı-Hacıosman) sinyalizasyon ve kontrol merkezi

Kompleksin yapısal sistemi, statik açıdan üst yapıda ilave kullanımları sağlayacak şekilde dizayn edildi. 59 bin metrekarelik bir alana oturtulan bu yapıda TEM’den otoparka direkt giriş sağlanarak gerçekleştirilecek olan park et-git sistemi için önemli bir merkez oluşturulacak.

SEYRANTEPE’DEN KAÇ DAKİKA?
4.Levent-Hacıosman metro hattını tamamladığında; Seyrantepe’den metroya binen bir yolcu için yolculuk süreleri şöyle olacak:

- 4.Levent: 4 dakika
- Taksim: 16 dakika
- Şişhane: 19 dakika
- Yenikapı: 24 dakika
- Otogar: 42 dakika
- Havalimanı: 55 dakika
- Olimpiyat Stadı: 65 dakika
- Üsküdar: 36 dakika
- Kadıköy: 42 dakika
- Kartal: 71 dakika

Sayfa Yükleniyor...