Seyrantepe'ye 11 davet gitti, ikisi teşekkür etti

TOKİ yarın yapacağı Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesi için 11 firmaya davet gönderdi. Aşçıoğlu ve Tekfen ihaleye katılmayacağını açıklarken, diğerleri tekliflerini yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.

Seyrantepe'ye 11 davet gitti, ikisi teşekkür etti

Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatı yarın bir kez daha ihaleye çıkıyor. Daha önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 kez arsa karşılığı hasılat paylaşımı modeliyle ihaye çıkan ancak idarenin verilen teklifleri yeterli bulmamasıyla iptal edilen Seyrantepe için TOKİ bu kez, hak ediş ödemek suretiyle ihale gerçekleştirecek.

11 firmanın davet edildiği ihale yarın saat 10:00'da TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezinde yapılacak. TOKİ'nin Seyrantepe ihalesi için davet ettiği firmalar arasında Aşçıoğlu İnşaat, Afa Prefabrik, Varyap, Emay İnşaat, Tekfen Baytur, Özkar İnşaat ve Sembol inşaat bulunuyor. 9 Eylül tarihinde en düşük teklifi veren firmalar daha sonra tekrar çağrılacak ve ikinci bir oturumda yeni teklifleri istenecek.

Seyrantepe Spor Kompleksi’nin 4. kez iptal edilen son ihalesinde Afa Prefabrik TOKİ'ye 127 milyon lira, Aşçıoğlu-Vietrans-Meydanbey-Ağaoğlu Ortak Girişim Grubu ise 147 milyon 500 bin lira vermeyi tahahhüt etmişti.

TOKİ'nin davet ettiği firmalardan Aşçıoğlu İnşaat ve Tefken İnşaat ihaleye katılmayacaklarını açıkladılar. Kimi firmalarda ihaleye katılmak istediklerini ancak, ihaleye davet tarihi ile ihale tarihi arasındaki zamanın, ihale dosyası üzerinde çalışmak için yetersiz olduğunu belirtiyor.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...