Seyrantepe'ye taşınacak

111 yıllık Şişli Etfal Hastanesi Seyrantepe için gün sayıyor.

Seyrantepe'ye taşınacak

Vatan gazetesinin haberine göre; TOKİ, Seyrantepe arsasında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak sağlık tesisi inşaatı için 24 Aralık’ta önyeterlilik ihalesi açma kararı aldı. Baharda başlayacak inşaatın 500 günde bitirilmesinin ardından Şişli Etfal Hastanesi’nin buraya taşınması planlanıyor. Başhekim Turgut, “Seyrantepe’de yeni yerleşkenin adının Etfaltepe olması için belediyeye başvurduk. Şişli’de boş kalması beklenen arsanın da çocuk hastanesi olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Toplam 384 dönümden oluşan ve 120 dönümünde stat inşaatı süren Seyrantepe arazisinin kalan 264 dönümlük bölümünde Sağlık Bakanlığı’nın kuracağı sağlık tesisinin inşaatı için haftaya ihaleye çıkılıyor. TOKİ yetkilileri, 600 odalı hastane inşaatı için 24 Aralık’ta önyeterlilik ihalesi yapılacağını açıkladı. Şubat 2010’da yeterliliği belirlenen firmalardan teklif alınacağını söyleyen yetkililer, ihalenin en düşük fiyatı veren firmaya verileceğini söyledi.

Bir süredir burada kurulacak tesise taşınıp taşınmayacağı konuşulan Şişli Etfal Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Suat Turgut ise, Sağlık Müdürlüğü’nden aldıkları bilgilere dayanarak taşınma konusunun yeniden gündemde olduğunu, planlamaların sürdüğünü açıkladı. Turgut, Sağlık Müdürlüğü’nün TOKİ’den hastanenin inşaatın başlamasından 500 gün sonra tamamlanmasının planlandığı bilgisini aldığını kaydetti. 150 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak hastane için inşaata ise bahar aylarında başlanması planlanıyor. Bu da kaba bir hesapla 2011 yılının Eylül-Ekim ayında Şişli Etfal’in Seyrantepe’ye taşınmasının gündeme gelebileceği anlamına geliyor.

‘ETFALTEPE’ İÇİN BAŞVURDUK
Şişli Etfal Hastanesi’nin yeni yerine taşındığında adının değişmeyeceğini ancak taşınacağı bütün yerleşkenin adının ’Etfaltepe’ adını almasını istediklerini kaydeden Turgut, isim değişikliği için belediyeye başvurduklarını söyledi. Hastanenin Seyrantepe’ye taşınmasının planlandığı yeni sağlık tesisinin ise en son teknolojiyle donatılmış, ’akıllı hastane’ olacağını belirten Turgut, “Helikopter pisti de bulunacak 600 odalı yeni hastanede enfeksiyon kontrolünden aydınlatma, asansör, yangın ve hava filtrasyon sistemlerine kadar her aşama en üst düzeyde teknolojiyle tasarlanıyor. Tahminen 9 katlı olacak hastane, kapasitesi olası bir deprem anında 2-3 misli artırılacak şekilde planlanıyor” diye konuştu. Hastanenin yatırım maliyetini net olarak söylemenin mümkün olmadığını söyleyen Turgut, Sağlık Bakanlığı’nın bu çapta bir hastane için belirlediği ortalama yapım maliyetinin metrekare bazında 1.100 TL olduğunu ancak gerçek değerin ihale ile belirleneceğini dile getirdi.

‘STAT VE AVM’DEKİ TRAFİK, AMBULANS YOLUNU KAPATIR MI?’ ENDİŞESİ VAR
Seyrantepe arazisinin stattan arda kalan 264 dönümünde hastanenin yanı sıra bir de 114 dönümlük bir alışveriş merkezi kurulması planlanıyor. Ancak asıl endişe konusu da milyonlarca kişinin hem stat hem de AVM için gelecek olmasının hastane trafiğini nasıl etkileyeceği... Şişli Etfal Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Suat Turgut, “Normalde Mahmutbey’den 20 dakikada, Ümraniye’den 10 dakikada gelinen, metro bağlantısı olacak hastane, kolay ulaşımı ile dikkat çekiyor. Hatta ambulanslar otoyoldan direkt acile bağlanabilecek. Fakat en büyük endişemiz AVM ve stadın yaratacağı yoğunluğun bu ambulans yolunu tıkayıp tıkamayacağı” diye konuştu. Turgut, “Milan ve Inter dünya şampiyonluğu olan iki dev takım. Milano’da tek bir stadı paylaşıyorlar. Bizimkilerin ise herbirinin ayrı stadı olması ilginç” değerlendirmesini yaptı.

'OSMANLI’NIN İLK ÇOCUK HASTANESİYDİ; ARZUMUZ İLK KONSEPTİNE DÖNMESİ'
111 yıllık geçmişi olan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk çocuk hastanesi olan Şişli Etfal, aynı zamanda ilk röntgen cihazının ve ilk steteskobun da kullanıldığı hastane olma özelliği taşıyor. Başhekim Prof. Dr. Suat Turgut, hastanenin Şişli’de boşalması beklenen arsasında ise ilk konseptine uygun olarak bir çocuk hastanesinin yapılmasını temenni ettiklerini söyledi. Turgut, “Son kararı Sağlık Bakanlığı verecektir. Henüz planlanıyor” dedi.


Sayfa Yükleniyor...