SGK'ya 220 bin kişi af için başvurdu

Borç yapılandırma için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuranların sayısı 220 bini aştı. 38 spor kulübü de yapılandırma için başvurdu.

Prim borçlarının yeniden yapılandırılması için yapılan başvurularda 20 gün geride kaldı. Vatandaşların uygulamadan yararlanması için 2 Mayıs'a kadar başvurması gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, yapılandırma sürecinde gelinen son noktayı NTV yayınında anlattı.

Başvurulara ilişkin bilgi veren Zararsız "Şu ana kadar 221 bin 522 kişi müracaat etti. Kanun çıkmasaydı bu kişilerin 4.2 milyar lira ödemeleri gerekiyordu. Bu uygulama sayesinde 3.2 milyar lira ödeyecekler. Yapılandırma kapsamında kasamıza 42.1 milyon TL girdi. İşverenlerden 121 bin 220 kişi, belediyelerden 329, il özel idarelerden 6 ve 38 spor kulübü bize müracat etti" dedi.

Zararsız sözlerini şöyle sürdürdü: "Genelde biz son günleri fazlasıyla bekliyoruz. Diğer borçlu kesimler bakımından bakınca bu ciddi bir rakamı buluyor. Bu gidişle son haftaya kalmadan insanların önemli bir kısmı işlemini tamamlamış olacak.

Bugün PTT'yle protokol imzalayacağız ve borçlulara mektup göndereceğiz. Olabildiği kadar çok duyuru yapmak için gerekli çalışmayı yürütüyoruz."

Sayfa Yükleniyor...