Mehmet Şimşek: Enflasyonu yüzde 5’in altına çekeceğiz

Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini ifade ederek, “Yapısal reformlarla kalıcı olarak yüzde 5’in altına çekeceğiz” dedi.

Mehmet Şimşek: Enflasyonu yüzde 5’in altına çekeceğiz

Maliye Bakanı Şimşek, A Haber televizyonunda katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararına ilişkin beklentilerin sorulması üzerine Şimşek, prensip olarak Merkez Bankası kararlarına ilişkin öngörüde bulunmadığını söyledi.

Merkez Bankası’nın enflasyon görünümüne bakarak karar vereceğini belirten Şimşek, “Enflasyon yılın ikinci yarısında tekrar düşüşe başlar. Yapısal reformlar sayesinde de enflasyonu kalıcı olarak yüzde 5'in altına çekeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şimşek, gıda fiyatlarıyla ilgili bir soru üzerine “Önümüzdeki dönemde gıda muhtemelen olumlu bir seyir izleyecek ve bunun enflasyon üzerinde olumlu bir yansıması olacak" diye konuştu.

Bu sene yılın ilk çeyreğine biraz yavaş başlandığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
"Siyasi istikrar devam eder ve yapısal dönüşümler uygulanırsa, Türkiye çok hızlı büyüme patikasına girecek. Ayrıca bu yıl tarım da iyi olacak. Bu yılın ikinci yarısından itibaren iç talep ve yatırımlarda toparlanma olacak. Çünkü işverenler yatırımlarını ertelemişler. Çünkü Gezi süreci ile başlayan süreçte, geçen sene iki seçim yaşandı, bu sene bir seçim daha olacak. Türkiye'nin performansını değerlendirirken adil olmak lazım."

Muhalefetin seçim vaatlerini değerlendiren Şimşek, “Muhalefet partilerinin vaatlerinin üçte biri uygulansın, Türkiye çok hızlı bir şekilde ödemeler dengesi krizine girecek, borçları ve faizleri yükselecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret vaadini eleştiren Şimşek, "Sayın Kılıçdaroğlu, milleti kandırmaya çalışıyor. Türkiye ekonomisi ancak bilgi yoğun, teknoloji yoğun ürünler üretmeye başladıkça, Türkiye geliştikçe asgari ücret artacak. Nitekim AK Parti hükümetleri döneminde bu olmuştur. Allah'ın izniyle, önümüzdeki 10 yıllık hamlede belki 400 dolardan alacağız, bin doların üzerine çıkaracağız. Bu dönüşümü sağlamamız lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmak için bol keseden attığını savunan Şimşek, “SGK, bu sene bütçeden para vermezsek, maaş ödeyemez. Biz bütçeden SGK'ya 80 milyar para aktaracağız ki maaşlar ödensin" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...