Şimşek: İlk çeyrekte çift haneli büyürüz

Maliye Bakanı Şimşek, ''Bu yılın ilk çeyreğinde inşallah çift haneli bir büyüme söz konusu olabilir'' dedi.

Şimşek: İlk çeyrekte çift haneli büyürüz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi toplantısında, son bir aydır gerek dünya ekonomisinde gerekse Türkiye ekonomisinde olumlu sinyaller alındığını belirtti.

Gerek Amerika gerek Avrupa Birliği'nde, ufak tefek bazı sıkıntılara rağmen dünya ekonomisindeki toparlanmanın devam ettiğini, bunun Türkiye açısından da olumlu olduğunu ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

''Türkiye'de de geçen senenin son çeyreğinden başlayan hızlı büyüme, toparlanma süreci birinci çeyrekte de güçlü bir şekilde devam etti. Ben öyle inanıyorum ki, bu yılın ilk çeyreğinde inşallah çift haneli bir büyüme söz konusu olabilir. Türkiye bu krizden güçlü bir şekilde çıkıyor ve dikkat ederseniz kendi tedbirleriyle, kendi imkanlarıyla bunu başardı. Bu Türkiye tarihinde ilk. Şu son 60-70 yıllık yani 1950'lerden bu yana çok partili dönemden bu yana baktığınız zaman ilk defa büyük bir krizi kendi imkanlarımızla kendi tedbirlerimizle atlatıyoruz.''

Bakan Şimşek, faizlerin tek hanede olduğunu, dün itibariyle 9'un altına indiğini, Hazine'nin ilk defa bu kadar düşük faizlerle borçlanma imkanı bulduğunu, bunun da Hazine açısından çok olumlu olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Faizler tek hanede, dün itibariyle 9'un altına inmişti, yani Hazinemiz yine ilk defa bu kadar düşük faizlerle borçlanma imkanı buluyor, bu da Hazine açısından çok olumlu, vatandaş açısından çok olumlu. Tabi ki iş, aş üretenler, yatırım yapacaklar açısından da çok olumlu.

İnşallah bu düşük faiz ortamı, dünyadaki toparlanma, Hükümetimizin ortaya koyduğu, teşvikte ortaya koyduğu yeni vizyon ve artan yatırımlarla önümüzdeki dönemde istihdam da, yaz aylarından itibaren hızlı bir şekilde artacak ve Türkiye'de işsizlik oranları tekrar ciddi bir şekilde aşağı gelecek diye ümit ediyoruz. zaten bölgemiz için özellikle GAP çerçevesinde çok büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz.''

2009 DARALMA TAHMİNİ YÜZDE 5.4
2009 dördüncü çeyrek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla büyüme verisi çarşamba günü TÜİK tarafından açıklanacak. CNBC-e anketinde dördüncü çeyrek büyümesi yüzde 4 olarak öngörülürken, 2009'da ekonominin yüzde 5.4 daraldığı tahmin edildi.

Sayfa Yükleniyor...