Şimşek: Özelleştirmeden 6.8 milyar TL gelecek

Maliye Bakanı Şimşek, bu yıl toplamda 6.8 milyar TL civarında özelleştirme geliri olacağını söyledi.

Şimşek: Özelleştirmeden 6.8 milyar TL gelecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özelleştirme uygulamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bu yıl toplamda 6.8 milyar TL civarında özelleştirme geliri olacağını belirten Şimşek, bu tutarı borçlanmayı azaltmada kullanmayı amaçladıklarını kaydetti.

Halkbank'ın ikincil halka arzını değerlendiren Şimşek, 11 milyar lira talep geldiğini söyledi. Şimşek, ''Halkbank'ın halka arzında, ek satış dahil, yüzde 10'u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10 yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 80'i ise uluslararası kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiştir'' dedi.

Şimşek, Halkbank'ın halka arzıyla ilk defa Uzakdoğu'dan Türkiye'ye yatırım çekme imkanı olduğunu belirterek, ''Londra'dan yüzde 55, ABD'den yüzde 20, Singapur'dan yüzde 9, Avrupa ülkelerinden yüzde 3 civarı talep geldi'' diye konuştu.

''Halkbank'ın blok satışı şu anda gündemde değil ama orta uzun vadede yapılabilir'' diyen Maliye Bakanı, halka arzın Cumhuriyet tarihinin en küçük iskonto oranıyla tamamlandığını ifade etti.

ELEKTRİKTEN 5.5 MİLYAR DOLAR
Şimşek, bugüne kadar elektrik dağıtım şebekelerinin işletme hakkının özel sektöre devriyle yaklaşık 5,5 milyar dolar gelir elde edildiğini kaydetti.

Şimşek, THY'nin halka arzı ya da blok satışının gündemde olmadığının altını çizdi.

Sayfa Yükleniyor...