Şimşek: S&P'nin açıklaması çok zayıf, yetersiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Standard & Poor's'un değerlendirmesini, çok zayıf ve yetersiz bulduğunu kaydederek, ''Sadece cari açığa bakıyor, son bir yıllık deneyime bakıyor'' dedi.

Şimşek: S&P'nin açıklaması çok zayıf, yetersiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir Ticaret Odası Özel Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors'un ''Türk ekonomisinin Euro Bölgesi'ndeki kırılganlıklara en hassas ülke'' olduğuna ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Şimşek, cari açıkta zaten zirvenin bulunduğunu, artık cari açıkta bir daralma başladığını söyledi.

Bakan Şimşek, Türkiye'de siyasi istikrarın, çok güçlü reformcu bir hükümetin bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin makro ekonomik temellerinin sağlam olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu:

''Bütçeye, kamu finansman dengelerine baktığınız zaman Avrupa ülkelerinin gıpta ile baktığı bir noktadayız. Türk bankacılık sistemi, Avrupa'nın hiç bir ülkesiyle kıyaslanamayacak kadar güçlü. Güçlü bir bankacılık sistemi, güçlü bir kamu maliye politikamız ve dengemiz var. Güçlü bir hükümet var, siyasi istikrar var.

Kısmen enerji fiyatlarından kaynaklanan, kısmen iç talebin güçlü olmasından kaynaklanan bir cari açık problemi var. Ama sadece bu noktayı görüp, bu noktada Türkiye'nin en kırılgan ülke olduğunu ifade etmek bence çok kapsamlı bir analiz yapılmadığının bir göstergesi.

Bunların AAA notu verdiği ülkelerin, AAA notu verdiği şirketlerin nerede, ne durumda olduğunu herkes biliyor. Takdiri ben milletimize ve uluslararası kamuoyuna bırakıyorum.''

'TL'NİN SİMGESİNİ BEĞENDİM'
TL'nin yeni simgesine ilişkin soru üzerine de Bakan Şimşek, ''Bence çok güzel, ben beğendim'' yanıtını verdi.

Şimşek, uluslararası piyasalarda TL için basit, akılda kalabilecek güzel bir simgenin olmasının anlamlı olduğunu ifade ederek, bu yönde bir çalışma yapıldığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...