Şimşek: Teşvik paketi hazır

Maliye Bakanı Şimşek, yeni teşvik sistemi ile ilgili teknik çalışmanın, seçenekli haliyle Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda tamamlandığını söyledi.

Şimşek: Teşvik paketi hazır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni teşvik sistemine yönelik çalışmanın teknik çerçevede Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) bittiğini kaydederek, birkaç hususta birden fazla seçenek bulunduğunu söyledi.

Yeni teşvik sistemiyle hedefin, bölgesel kalkınmışlık farklarını azaltmak, cari açığı azaltmak ve ülkenin kaynaklarının, doğru yatırım alanlarına tahsisini teşvik etmek olduğunu belirten Şimşek, ''Bunların tamamı gözetilecek'' dedi.

Şimşek, yeni teşvik sisteminin ne zaman açıklanacağına ilişkin soru üzerine, ''Sayın Başbakanımıza, Bakanlar Kuruluna sunulduktan ve nihai şekli verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılabilir. Şu an o süreçteyiz. Henüz kamuoyu ile paylaşılacak noktada olmadığı için açıklanmıyor'' diye konuştu.

Gelir Vergisi reformunu, yılın ilk yarısında son şeklini vererek, Meclis'e sunmayı hedeflediklerini belirten Şimşek, bu çerçevede, mevzuatın basitleştirileceğini, kolaylaştırılacağını ve vergiyi tabana yayacak şekilde sistem değişikliğine gidileceğini bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...