Şimşek: Vergi artışı da, vergi indirimi de yok

Maliye Bakanı Şimşek, bu yıl ne yeni bir vergi düzenlemesi, ne bir artışı, ne de bir vergi indirimi öngörmediklerini söyledi.

Şimşek: Vergi artışı da, vergi indirimi de yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Aksa Elektrik'e devrine ilişkin imza töreninin çıkışında gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı.

Şimşek, sağlık vergisiyle ilgili bir soru üzerine 2011 yılı bütçesinde yeni bir vergi düzenlemesine yer verilmediğini, aynı şekilde vergi artışı ve vergi indirimi yer almadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığına bütçeden para verildiğine işaret eden Şimşek, ''Sağlık harcamalarını bütçeden karşılıyoruz. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı için yeni bir vergi düzenlemesi söz konusu değil. Bu yıl yeni bir vergi yok. Bunun yanı sıra ne vergi artışı var, ne de vergi indirimi var'' dedi. 2010 yılında bütçenin çok güçlü bir performans gösterdiğini, bu yıl da bunun devam edeceğini kaydeden Şimşek, bu güçlü performansa rağmen ihtiyatlı bir bütçe yaptıklarını, yeniden yapılandırmadan da bütçeye tek kuruşluk gelir koymadıklarını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...