Sırada Bank of America mı var?

WikiLeaks'in bir sonraki açıklamaları Bank of America verileri olabilir.

Sırada Bank of America mı var?

WikiLeaks'in bir sonraki açıklamalarının, varlık açısından ABD'nin en büyük bankası olan Bank of America'nın belgeleri olabileceği yolundaki kaygılar, bankanın hisselerinde yüzde 3 düşüşe yol açtı.

WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Forbes dergisinin internet sitesinde Pazartesi günü yer alan söyleşisinde, gelecek yılın başlarında, büyük bir Amerikan bankasının iç yazışmalarından on binlerce belgeyi açıklayacaklarını söyledi.

Assange, bankanın adını vermedi ancak açıklamaların ardından soruşturmaların açılabileceğini de ifade etti.

Rochdale Securities'den banka analisti Dick Bove, Bank of America hisselerinin gerçek verilerle değil, duygusal tepkilere göre hareket ettiğini söyledi.

Assange geçen yıl 9 Ekim'de Computerworld ile yaptığı söyleşide de, WikiLeaks'in Bank of America'nın bir üst düzey yöneticisinin bilgisayarının hard diskinden beş gigabayt veri aldıklarını söylemişti.

Bank of America sözcüsü, bankanın WikiLeaks'in ellerinde kendilerine ait veri bulunduğu iddiasından haberdar olduklarını ancak WikiLeaks'in bankayla temasa geçmediğini ve gerçekten bankaya ait bilgilere sahip olup olmadıklarını gösterecek bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

Bove müşterilerine gönderdiği araştırma notunda, Bank of America hisselerinin satın alınabilir nitelikte olduğunu ve gerçek değerinin altında seyrettiğini belirtti.

Bove, bankanın finansal krizden dolayı yaşadığı sorunların pek çoğunun çözümlenmiş olduğunu ve yatırımcıların kaygıları yatıştıkça, hisse değerinin yükseleceğini söyledi.

WikiLeaks kendisini, insan hakları aktivistlerinin finanse ettiği ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak tanımlıyor. 2006 yılında kurulan WikiLeaks, hükümetler içinde ve şirketlerde yaşanan yolsuzluklara ilişkin belgelerin açığa çıkarılması için mücadele veriyor.

Sayfa Yükleniyor...