Şişecam 1000 kişiyi işe alacak

Şişecam Genel Müdürü Kırman, Türkiye’deki yeni yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 1000 yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Şişecam 1000 kişiyi işe alacak

Şişecam bünyesindeki Paşabahçe’nin “Konuşan Paralar” koleksiyonunun tanıtım toplantısında konuşan Şişecam Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, “Rusya ve Bulgaristan’da yeni üretim yatırımımıza başladık. Polatlı’da da başlıyoruz. Yenişehir’deki yatırımımız bittiğinde ise, 1 milyon ton ile aynı yerde toplanmış en büyük cam üretimi gerçekleşecek. Eskişehir’de de cam ambalaj üretimimiz başlayacak. Türkiye’de yaklaşık 1000 yeni istihdam sağlayacağız” dedi.

Kırman, Mısır’da cam ev eşyası ve soda üretimine yönelik yatırım planlarının ise, bölgedeki siyasi hareketlilik nedeniyle şu anda beklemede olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerindeki ekonomik sorunların Şişecam’ın satışlarına nasıl yansıyacağı yönündeki soru üzerine ise Kırman, “Avrupa’da pazar paylarımızı yükseltme çabasında olacağız” diye konuştu.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise, Avrupa’daki ekonomik konjonktür nedeniyle Şişecam’ın yatırımların finansmanı konusunda bir zorluk yaşayıp yaşamadığı yönündeki soru üzerine, “Şişecam kredi finansmanı açısından son derece rahat. Yurtdışı kredi kaynaklarından doğrudan yararlanıyor. Özkaynağımız da var ama yatırımların ciddi kısmını kredi ile yapıyor. Şişecam gibi şirketlerin borçlanma maliyetlerinde ciddi bir artış yok” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...