'Soğuklar geçinceye kadar yıkmayın!'

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, tarıma elverişli hazine arazisi üzerine kaçak yaptıkları evlerinin yıkılacağı yönünde tebligat alan grup, kent merkezine gelerek Valilik önünde eylem yaptı.

Akçakale ilçe merkezinin yakınındaki Öncül köyünde, tarıma elverişli hazine arazisi üzerine yaptıkları ev ve yapılarının yıkılacağını öğrenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, araçlarla il merkezine gelerek, valilik önünde toplandı.
        
Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan gruptakiler, evlerinin yıkılmasıyla kışın mağdur olacaklarını, ''en azından soğuklar geçinceye kadar'' kendilerine süre verilmesini istedi.
        
Gözyaşı döküp, Türkçe ve Arapça olarak ağıt yakıp, yetkililere seslenen kadınlar, evlerinin yıkılmamasını istedi ve bu yönünde slogan attı. Bu arada eylemde fenalaşan bir kadın, ambulansla olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
        
Öte yandan önlem alan polis ekipleri, eylemcilerin yaptığının suç olduğunu belirterek, aralarından seçecekleri birkaç kişinin yetkililerle görüşebileceğini belirtti.
        
Grubu yaya yolunu kapatıp, trafiği engellememeleri yönünde uyaran polis ekipleri, gruptakileri valilik binasının yan tarafına geçirdi.
        
Daha sonra grubu temsilen 4 kişi, Vali yardımcısıyla görüşmek üzere Valiliğe çıktı. Söz konusu kişilerin görüşmelerinin ardından gruptakiler, araçlarına binerek, ilçelerine döndü.
        
Gruptakilerden Fevzi Ersöz, yetkilerle yaptıkları görüşmede, hazine arazisi üzerine ev yaptıklarını ve bunun da suç olduğunun kendilerine söylendiğini ve bu nedenle evlerinin yıkılacağının kaydedildiğini anlattı.
        
Ersöz, yetkililerin kendilerine her türlü yardımın yapılacağını, maddi durumu iyi olmayanlara da ev kirası konusunda yardımcı olunacağının söylendiğini aktardı.

Sayfa Yükleniyor...