Yaklaşık 2 milyon liralık elektrik faturası şoke etti

Tokat'ta esnaflık yapan Ömer Hasgül, evine gelen 1 milyon 731 bin 575 liralık elektrik faturasının şokunu yaşıyor.

Yaklaşık 2 milyon liralık elektrik faturası şoke etti

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde esnaflık yapan 48 yaşındaki Ömer Hasgül, evine gelen elektrik faturası ile neye uğradığını şaşırdı.

ÖNCE ŞAKA SANDI AMA...

İlk başta bunun bir şaka olduğunu düşünen Hasgül, ilçede muhatap bulamayınca Tokat’ta bulunan ÇEDAŞ işletmesine başvurduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Henüz konu ile ilgili olarak bir çözüm bulunamadı. Yanlışlıkla mı kasıtlı mı yazıldı bilmiyorum. Bunun biran önce düzeltilmesini ve çözüme kavuşturulmasını bekliyorum. Ortalama 50-60 lira öncelerde fatura geliyordu. Bunu görünce şaka zannettim ama gerçek. ÇEDAŞ’tan yetkili bir arkadaş aradı, yardımcı olacaklarını söylediler ama henüz bir sonuca ulaşamadık.''

Yaklaşık 2 milyon liralık elektrik faturası şoke etti - 1

''SERVETİMİ SATSAM ÖDEYEMEM''

Hasgül, servetini satsa faturayı ödeme imkanı olmadığını ifade ederek, “Evimi, işyerimi satsam bu parayı ödeyemem. Tüketilen miktar 122 kilovat, yazılan fatura 1 milyon 731 lira. İlk defa Sulusaray’da böyle bir şey oluyor. Faturanın son ödeme tarihi Mart ayının 6’sında. Bu miktarı ödemezsem elektriğim kesilecek” diye konuştu.

Sulusaraylılar ise, ilçenin tüm elektrik faturası giderinin bu kadar olmayacağını kaydettiler.

YETKİLİ: TEKNİK BİR HATA

Öte yandan ÇEDAŞ yetkilisi ise, elektrik sayacı okuma sistemden kaynaklanan teknik bir hata nedeniyle böyle bir sorunun yaşanmış olabileceğini, faturanın iptal edilerek normal değerinin tüketiciye yansıtılacağını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...