Soma Termik Santrali’ne 685 milyon dolar

Soma Termik B santrali ihalesinde en yüksek teklifi 685 milyon dolarla Konya Şeker verdi.

Soma Termik Santrali’ne 685 milyon dolar

Soma B Termik Santrali her biri 165 megavat kurulu gücündeki 6 üniteden oluşuyor. Santralin toplam kurulu gücü 990 megavatı buluyor. Santralde yakıt olarak linyit kömürü kullanılıyor.

Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen en yüksek teklif 333 milyon dolar oldu, daha sonra elemeli turlara geçildi.

Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, yetkilileri ihale salonuna gelmemesine rağmen ihale komisyonuna sunulan son teklif üzerinden değerlendirmeye alındı. Şirket, sunduğu son teklif, ilk turdaki en düşük teklif olduğu için de elendi. İkinci turda Bereket Enerji Üretim AŞ en düşük teklifi vererek ihaleden elendi.

Açık artırmada başlangıç tutarı 561 milyon dolar, artırım aralığı ise 500 bin dolar olarak belirlendi. Açık arttırma, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti.

Böylece yaklaşık 30 dakika süren ihalede, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Sayfa Yükleniyor...