Son 10 yıllık binalar sağlam

Bakan Demir, Türkiye'de küçümsenemeyecek miktarda depreme karşı dayanıksız yapı stoku bulunduğunu ancak 1999'dan sonraki yapılarda bir problem yaşanmadığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'nin büyük bölümünün birinci ve ikinci derece deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

''Bu konuda küçümsenemeyecek miktarda depreme karşı, deprem afetine karşı dayanıksız bir yapı stokumuz var. Ama bu, bir 8-10 yıl öncesine göre çok daha farklı bir konumda tabii. Her geçen gün, yapılanların kısmen, az da olsa bir dönüşümü söz konusu ama yeni yapılan konutlar, özellikle 1999'dan sonra, bu konuda depreme dayanıklılık noktasında bir problemi yok." diyen Demir, dayanıksız yapı stokundan kurtulmak için çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.

Kentsel Gelişme Stratejisinin de önemine değinen Demir, ''Önümüzdeki 8-10 yıllık zaman dilimi içerisinde büyük çapta, bu konuda artık güvensiz yapı stokundan güvenli yapı stokuna geçişin yılları olarak biz düşünüyoruz ve öngörüyoruz. Çalışmalarımız da bu şekilde devam ediyor'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...