Son dakika haberi...  ABD Başkanı Trump Fed başkanı adayını açıkladı

SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump Fed Başkanı adayını duyurdu.  Buna göre Jerome H.Powell, Senato'nun onayını alırsa yeni Fed Başkanı olacak.

Son dakika haberi...  ABD Başkanı Trump Fed başkanı adayını açıkladı

Son dakika haberi!

ABD Başkanı Donald Trump yeni Fed başkan adayını duyurdu. Jerome H. Powell'ın Fed'in başkanı olabilmesi için ABD Senato'sunun da onayını alması gerekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Guvernörü Jerome H. Powell’ı Fed Başkanı olarak aday gösterdi. Beyaz Saray yetkilileri, Powell’in iş yaşamındaki geçmişi, Fed’deki tecrübesi ve Trump’la tutan kimyasınının ABD Başkanı’nın seçiminde önemli faktörler olduğunu açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmasında,  ABD’nin sağlam bir para politikasına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Powell’ın ABD ekonomisini karşılacağı herhangi bir zorluğa karşın liderlik yeteneği ve bilgeliği sayesinde bilinçli bir şekilde inşa edebileceğini vurguladı.

“Senatonu’nun Powell’ı hızlıca onaylayacağını umuyorum” diyen Trump, son 40 yıldır ilk kez bir Fed başkanını ikinci kez aday göstermemiş oldu.

Trump'ın ardından söz alan Powell ise, Fed başkanı seçildiği takdirde, fiyatları sabit tutacağını ve işsizliği minumuma indireceğini bildirdi. 

Bir asırlık FED tarihinin ilk kadın başkanı olan Janet Yellen'in Şubat ayında görev süresi dolacak.

Washington doğumlu Powell, Princeton Üniversitesi'nde siyaset bilimi eğitimi gördü daha sonra da Georgetown Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı.  

PİYASALARDA DALGALANMA BEKLENMİYOR

ABD Başkanı Trump'ın, Powell'ı Fed başkanlığına aday göstermesinin ardından, Birleşik Devletler hazinesindeki değişimin yüzde 2.34'de sabit kaldığı, ABD stoklarında ufak bir değişim gözlendiği bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...