Albayrak: Reel sektöre ekimde 24.5 milyar lira kredi sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İvme finansman paketi kapsamında reel sektöre ekimde 24.5 milyar lira kredi sağlandı" dedi.

Albayrak: Reel sektöre ekimde 24.5 milyar lira kredi sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ivme finansman paketi ile sağlanan kredi miktarını açıkladı.

Twitter'dan paylaşım yapan Albayrak, "Yeni büyüme modelimiz çerçevesinde, katma değerli üretim ve yerli makina alımını destekleyen İVME Finansman Paketi kapsamında reel sektörümüze tahsis edilen krediler sadece Ekim’de yüzde 106 artışla 24,5 milyar TL‘ye ulaştı" dedi.

Bakan Albayrak açıklamasında, "Yüzde 5’lik büyüme hedefimize üretim ile ulaşacağız" ifadelerini kullandı. 

"KALİTELİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME" VURGUSU

Albayrak: Reel sektöre ekimde 24.5 milyar lira kredi sağlandı - 1 Albayrak, paylaşımında, sanayi ve sera alanlarında kullandırılan İVME Finansman Paketi'ne ilişkin infografiğe de yer verdi. "Kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda, ihracat ve katma değerli ürün üretimi ile yerli makine alımını destekleyen İVME Finansman Paketi başarıyla yoluna devam ediyor." ifadesinin kullanıldığı infografiğe göre, 30 Eylül'de 9,5 milyar lira düzeyinde bulunan tahsis edilen kredi limiti, 31 Ekim itibarıyla yüzde 130 artışla 21,9 milyar liraya yükseldi. 30 Eylül'de 3,3 milyar lira olan kredi kullandırım tutarı da 31 Ekim itibarıyla yüzde 187 artışla 9,45 milyar lirayı buldu. Gıda fiyatlarında yaşanan dalgalanmalara karşı Ziraat Bankası aracılığıyla devreye alınan Seracılık Finansman Paketi ile üreticilere sağlanan kredi tutarı 2,55 milyar lira oldu. Ham madde sanayisinde 3 bin 106 firmaya 14 milyar lira kredi tahsis edildi. 2 bin 544 firma 5 milyar lira kredi kullandı. Makine imalat sanayisinde de 2 bin 371 firmaya 6,3 milyar lira kredi sağlandı, 2 bin 413 firmaya 3 milyar lira kredi kullandırıldı. Böylece, "İVME Finansman Genel" ve "İVME Sera" olarak açıklanan destekler kapsamında ekim ayında toplam 24,5 milyar liralık kredi kullandırılmış oldu.

Sayfa Yükleniyor...