SON DAKİKA HABERİ: Eylül ayı dış ticaret endeksleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı Dış Ticararet endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi yüzde 3,4; İthalat birim değer endeksi yüzde 5,3 azaldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; "Bu yıl ihracatçılarımıza yaklaşık 3 milyar 754 milyon TL destek vermeyi öngörüyoruz" dedi.

SON DAKİKA HABERİ: Eylül ayı dış ticaret endeksleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

" birim değer endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yü zde 3,4 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 1,9 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 7,2, yakıtlarda yüzde 15,2 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,1 azaldı.

İhracat birim değer endeksi 2019 yılı üçüncü çeyrekte bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 3,5 azaldı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YÜZDE 5,3 AZALDI

İthalat birim değer endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 5,3, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 9,8, yakıtlarda yüzde 14,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 2,4 azaldı.

İthalat birim değer endeksi 2019 yılı üçüncü çeyrekte bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 4,9 azaldı.

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 3,8 ARTTI

İhracat miktar endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yğzde 3,8 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 8,3, yakıtlarda yüzde 41,4 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,6 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 3 azaldı.

İhracat miktar endeksi 2019 yılı üçüncü çeyrekte bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 7,1 arttı.

İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 6,6 ARTTI

İthalat miktar endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 7,3, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 19,4, yakıtlarda yüzde 3,6 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 3,6 arttı.

İthalat miktar endeksi 2019 yılı üçüncü çeyrekte bir önceki yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 2,4 arttı."

YAKLAŞIK 3 MİLYAR 754 MİLYON TL DESTEK

Bakanı ; “Bu yıl ihracatçılarımıza yaklaşık 3 milyar 754 milyon TL destek vermeyi öngörüyoruz” dedi.

Sayfa Yükleniyor...