Son dakika haberi... Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı

SON DAKİKA HABERİ: Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, enflasyonun yıl sonunda yüzde 7,9 olmasını öngördüklerini açıkladı.

Son dakika haberi... Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı

Son dakika haberi! 

Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun yıl sonunda yüzde 6,5-9,3 aralığında (orta noktası yüzde 7,9) gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini açıkladı. Ekim ayı enflasyon raporunda tahmin yüzde 7 düzeyindeydi.

2019'da enflasyonun yüzde 6,5'e gerilemesi öngörülürken, orta vadede enflasyonun yüzde 5'te istikrar kazanacağı tahmin edildi.

"ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU DÜŞÜRME SÜRECİNİN HIZLANMASI"

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde önceliğinin para politikasının etkinliğinin artırılması ve enflasyonu düşürme sürecinin hızlandırılması olacağını belirtti.

Çetinkaya, “Enflasyon dinamiklerinde genele yayılan ikna edici bir düşüş gerçekleşene kadar sıkı duruşumuzu koruyacağız” açıklaması yaptı.

"TEMEL FİYATLAMA DAVRANIŞLARI BELİRLEYİCİ"

Çetinkaya, para politikası açısından geçici oynaklıklardan ziyade temel fiyatlama davranışlarının belirleyici olacağını belirtti.

Yapısal alanlarda atılacak adımlar konusunda Merkez Bankası olarak gündemin belirlenmesine katkı sunmayı sürdüreceklerini belirten Çetinkaya, "Dış açık ve tasarruf açığı, finansal derinleşme, verimlilik ve piyasa rekabeti gibi alanlarda atılacak adımlar enflasyonla mücadeleye ve para politikasının etkinliğine önemli katkıda bulunacak. Kalıcı fiyat istikrarının sağlanması bakımından rekabet ortamının ve üretimde verimliliğin artırılmasının da öncelikli hedefler arasında yer alması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

Sayfa Yükleniyor...