Soros: G-20 zirvesi batma-çıkma meselesi

Ünlü yatırımcı Soros, haftaya yapılacak G-20 zirvesinin küresel piyasalar için batma ya da çıkma meselesi olacağını söyledi.

Soros: G-20 zirvesi batma-çıkma meselesi

Ünlü yatırımcı George Soros, gelecek hafta yapılacak G-20 zirvesinin küresel piyasalar için batma ya da çıkma meselesi olacağını kaydetti.

ABD Senatosu’nun dış ilişkiler komitesinde konuşan Soros, G-20’den ülkeleri destekleyici pratik çözümler çıkmaması halinde, piyasaların bir kez daha sert düşüş yaşayabileceğini belirtti.

Soros, G-20’nin krizin çıkmasından sorumlu olmayan ülkeleri korumaya yönelik ortak bir tavır gösterilebileceğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon da, G-20 ülkeleri liderlerini, uluslararası çapta bir ekonomiyi canlandırma paketine katkıda bulunmaya çağırdı.

Ban bunun, yoksul ülkelerin ekonomik durgunluğun üstesinden gelmesine büyük yardımı olacağını, aksi takdirde bu ülkelerde sosyal huzursuzluklar baş göseterebileceğini dile getirdi.

Genel Sekreter G-20 ülkelerini, korumacı önlemler almaktan da kaçınmaya çağırdı.

Türkiye'nin de katılacağı G-20 zirvesinde küreesel ekonominin işleyişine ilişkin yeni kuralların ele alınması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...