Soros: Henüz dibi görmedik

ABD'li ünlü yatırımcı Soros, ekonomik çalkantının Büyük Buhran dönemine göre çok daha ciddi olduğunu söyledi.

Soros: Henüz dibi görmedik

Dünyanın neredeyse tamamı resesyonla boğuşurken, finans piyasalarında dibin ne zaman görüleceği tartışılıyor.

Ünlü dolar milyarderi George Soros, dünya finansal sisteminin etkili biçimde parçalandığını ve krizin yakın dönemde çözümünün henüz görünmediğini söyledi.

Soros, Columbia Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, şimdiki durumu Sovyetler Birliği'nin parçalanmasıyla karşılaştırarak, ekonomik çalkantının gerçekten Büyük Buhran dönemine göre çok daha ciddi olduğunu ifade etti.

Lehman Brothers bankasının geçen yıl eylül ayında iflasının piyasa sisteminin çalışmasında dönüm noktası olduğuna işaret eden Soros, ''Finansal sistemin çöküşüne tanıklık ettik. Dibin yakınında herhangi bir yerde olduğumuza dair bir işaret yok'' dedi.

MACARİSTAN HARCAMAYI KISIYOR
Öte yandan kriz nedeniyle  zor günler geçiren Macaristan, devlet harcamalarında radikal kısıtlamalara  gidiyor.

      Macaristan Belediyeler Bakanı İstvan Gyenesei, devlet harcamalarını birçok  alanda kısacağını açıklanırken, en büyük kısıtlamayı ise 26 bin olan belediye  meclis üyelerinin 12 bininin işine son verilerek gerçekleştirileceğini söyledi.

      Ülke genelinde belediye meclis üyesi sayısının 14 bine indirilerek önemli  bir tasarruf yapılacağını açıklayan Macar Bakan, sadece belediye meclis  üyelerinin değil, bürokrat sayısında da önemli indirimlere gidileceğini kaydetti.


Sayfa Yükleniyor...