Sosyal güvenlik uzmanları iş başında

Sosyal Güvenlik Müşavirliği Derneği Ali Tezel'in koordinatörlüğünde yürütülen sosyal güvenlik uzmanlığı programı yeni mezunlarını verdi.

Sosyal güvenlik uzmanları iş başında

Sosyal güvenlik alanındaki uzman açığını kapatmak için ilk kez Şubat 2009'da başlanan programdan mezun olanlar, Türkiye'nin dört bir yanında sosyal güvenlik uzmanı olarak çalışmaya başladı.

Sosyal güvenlik uzmanı açığını kapatmada etkili bir model ve ekonomik krizde yeni bir meslek yaratmak için Tiem Eğitim & Danışmanlık’la projenin ilk adımı atılmıştı.

Türkiye’nin ilk sosyal güvenlik uzmanlığı programına katılmak için Anadolu’nun her yerinden; Diyarbakır, Samsun, Malatya, Konya, Tekirdağ, Trabzon, Bursa, Ankara, Eskişehir ve Çorlu’dan her hafta sonu İstanbul’a taşınan öğrenciler, mezuniyetlerinin ardından sosyal güvenlik uzmanı açığını hızla kapatmaya başladılar.

Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktan, mahkemelerde bilirkişiliğe kadar uzanan geniş bir yelpazede sosyal güvenlikle ilgili çalışmaya başlayan uzmanların sayısı son mezunlarla birlikte 90 kişiye ulaştı.

Üniversitelerden yeni mezun olan veya iş yoğunluğu nedeni ile programlara katılamayanlar için Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Yaz Programı açılacak. Yaz programının 20 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...