Sosyal medyada tanıtım vergisi (600 bin TL'lik Kerimcan vakası)

Twitter, Instagram ve Facebook'tan ürün tanıtarak para kazanan fenomenlerden ve reklamlardan vergi alınacak. Stopaj kesintisi şeklinde alınacak verginin yüzde 15 düzeyinde olması bekleniyor.

Sosyal medyada tanıtım vergisi (600 bin TL'lik Kerimcan vakası)

İnternet üzerinden gerçekleştirilen reklam ve tanıtım hizmetlerinin vergilendirilmesi konusunda önemli bir adım atılıyor.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre bu kapsamda, ürün tanıtımından dolayı her gün binlerce lira para kazanan sosyal medya fenomenlerinden de vergi alınacak. Vergiden, ürün tanıtımı yaptıran reklamverenler ile buna aracılık eden reklam şirketleri de sorumlu olacak.

STOPAJ KESİLEREK VERGİ ALINACAK 

Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medyadaki ürün tanıtımı ve reklamlardan şu an herhangi bir vergi alınamıyor. Yasa değişikliğiyle, bunlardan vergi alınması ve alınacak vergi oranının belirlenmesi konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verilecek.

Bakanlar Kurulu, ödeme yapılan kişilerin vergi mükellefi olup olmamasına, ödeme yapan ya da ödemeye aracılık edenlerin vergi kesintisi yapma zorunluluğu bulunup bulunmamasına, ödemenin konusunun mal veya hizmet alım satımı olup olmamasına, elektronik ortamda gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine bakmadan tüm bu işlemlere taraf veya aracı olanlara vergi kesintisi yapma yükümlülüğü getirebilecek.

Vergilemenin, stopaj kesintisi şeklinde yapılması öngörülüyor. Bakanlar Kurulu yüzde 0 ile 25 arasında değişen vergi oranı belirleyecek. Vergi oranının yüzde 15 düzeyinde olması bekleniyor.

GÜNDEMDEKİ İSİM KERİMCAN DURMAZ 

Sosyal medyada tanıtım vergisi (600 bin TL'lik Kerimcan vakası) - 1 Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'ın sosyal medya üzerinden en fazla tanıtım yapan isimlerden biri olduğu iddia ediliyor.
Sosyal medyada tanıtım vergisi (600 bin TL'lik Kerimcan vakası) - 2 Kerimcan Durmaz-Ebru Yaşar
Sosyal medyada tanıtım vergisi (600 bin TL'lik Kerimcan vakası) - 3 Kerimcan-Hadise 

Instagram'da 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Snapchat'te ücret karşılığı markaların tanıtımını yapan Kerimcan Durmaz en son ikişer dakikalık 4 snapchat videosu karşılığında Ebru Yaşar'dan aldığı 34 bin TL ile çok konuşulmuştu. 

TEMMUZDA 600 BİN TL KAZANDIĞI İDDİASI

Ünlü DJ'in, Temmuz ayı süresince çıktığı mekanlardan yaklaşık 600 bin TL kazandığı ve bu kazancının 180 bin TL'sini Hadise'den kazandığı iddia edilmişti. Sezon başında Bodrum'da bir beach açan ve işletmesini ablası Hülya Açıkgöz'e veren Hadise, temmuz ayında mekanında 12 kez sahne alan Kerimcan'a 180 bin TL ödedi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • Ekonomi
  • Facebook
  • Twitter
  • instagram
  • Sosyal Medya

Sayfa Yükleniyor...