S&P: Bankacılık krizi 4 yıl daha sürer

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, ABD bankacılık krizinin 2013 yılına kadar sürebileceğini kaydetti.

S&P: Bankacılık krizi 4 yıl daha sürer

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, ABD bankacılık krizinin 2013 yılına kadar sürebileceği uyarısında bulundu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan kuruluş, kredi piyasalarını canlandırma, bilançoları toksik varlıklardan temizleme ve menkul kıymetleri paketleyip yeniden satmanın sektöre yardım edebileceğini belirtti.

S&P, bankaların hükümetin istediği miktarın üzerinde sermaye yaratmamaları halinde ayakta kalmakta zorlanacaklarını tespit etti.

Bu arada ABD'nin önde gelen bankaları devlet desteği olmadan yaptıkları tahvil ihraçlarıyla dikkat çekiyor. Son olarak, JPMorgan vadesi beş yıl olmak üzere 2.5 milyar dolarlık tahvil sattı. American Express, 5 ve 10 yıllık olmak üzere toplamda 3 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

ABD Hazine Bakanı Tımothy Geithner, dün ABD finans sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Geithner, finansal sistemin toparlanmaya başladığını ve sistemik risk kaygılarının azaldığını belirtti.

Kredi verme koşullarında iyileşme yaşandığını kaydeden Geithner, gelecek krizlerin bu kadar ağır olmayacağını söyledi. Geithner, büyük bankalar devletten aldığı yardımı iade ettikçe, 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin, aktifleri 500 milyon doların altında olan bankalara da açılacağını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...