S&P de Mısır'ın notunu düşürdü

Moody's'in ardından S&P de, Mısır'ın ''BB '' olan uzun vadeli notunu ''BB''ye indirdi, görünümünü ise ''negatif'' olarak belirledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'tan (S&P) yapılan açıklamada, kararda, Mısır'da devam eden yönetim karşıtı gösterilerin ve politik belirsizliğin ekonomik büyümeye zarar vereceği ve kamu maliyesini de olumsuz yönde etkileyeceği endişelerinin etkili vurgulandı.

Açıklamada, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği gösterilerin, ülkeye yeni bir devlet başkan yardımcısı atanıncaya ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in iktidarı bırakıncaya kadar devam edeceğinin öngörüldüğü belirtilerek, politik durumun kötüleşmeye devam etmesi durumunda ülkenin kredi notunun üç ay içinde tekrar düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's de dün yaptığı açıklamada, Mısır'ın ''Ba1'' olan kredi notunu bir basamak düşürerek ''Ba2''ye çekmiş, ''durağan'' olan görünümünü ise ''negatif'' olarak revize etmişti.

Moody's, karara gerekçe olarak Mısır'daki politik risklerin son dönemde ciddi şekilde artmasını ve politik gelişmelerin Mısır'ın hali hazırda zayıf olan kamu finansmanını baltalayabileceği endişelerini göstermişti.

Sayfa Yükleniyor...