S&P: İlk 100'deki tek Türk bankası Garanti

Standard & Poors’un raporunda, Garanti Bankası dünyanın ilk 100 bankası arasında yer alan tek Türk bankası oldu.

S&P: İlk 100'deki tek Türk bankası Garanti

Garanti Bankası, Standard & Poors’un 29 Şubat 2012 tarihinde yayınladığı, bankalarının sermaye yeterliliğinin karşılaştırıldığı raporda, dünyanın önde gelen 100 kuruluşu arasında tek Türk bankası olarak yer aldı.

Yapılan değerlendirmede, şirketin “Riske Göre Düzeltilmiş Sermaye (Risk Adjusted Capital- RAC)” metodolojisiyle hesapladığı sermaye yeterliliği oranı 100 bankanın ortalamasının üzerinde bir performansla, 41. sırada yer aldı.

Garanti, Avrupa bankalarının sermaye oranı ortalamasına göre; daha güçlü sermaye yapısıyla dikkat çekiyor. S&P’nin yaptığı analizde sermaye, kârlılık ve risk konumlanması yeterli olarak değerlendirilen Garanti, tatminkar bir sermaye oranına sahip bulunuyor.

S&P tarafından uzun vadeli kredi notu BB ve görünümü pozitif olarak değerlendirilen Garanti’nin, bankanın ortaklarından ve yerleşik olduğu ülkenin derecelendirmelerinden bağımsız kredi profili; “yatırım yapılabilir” seviye olan “BBB-”de bulunuyor.

S&P’nin uyguladığı RAC metodolojisinde, sermaye yeterlilik rasyoları; Basel Komitesi tarafından tavsiye edilen oranlardan daha yüksek “risk ağırlık çarpanları”yla hesaplandığı için, bankaların kendi denetleyici ve düzenleyicilerine raporladığı oranlardan daha farklı seviyede gerçekleşiyor.

Sayfa Yükleniyor...