S&P İngiltere’nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu SP, AB'den ayrılma kararı alan İngiltere’nin kredi notunu “AAA” seviyesinden “AA”ya çekti.

SP İngiltere’nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), İngiltere’nin kredi notunu “AAA” seviyesinden “AA”ya düşürdüğünü bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere’nin kredi notunun, referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı çıkmasının ardından artan belirsizlik ortamı nedeniyle “AAA” seviyesinden “AA” seviyesine çekildiği, ülke notu görünümünün ise “negatifte” bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, AB referandum sonucunun İngiltere için “daha az öngörülebilir ve daha az istikrarlı bir ortama” işaret ettiği vurgulandı.

Değerlendirmede, “Reyting kararımız İngiltere’nin yüksek finansman ihtiyacı gereksiniminin ışığında dış finansman koşullarında görülen bozulma risklerini de yansıtmaktadır. İskoçya ve Kuzey İrlanda’da AB’de kalmak yönünde oy kullanılması ülkenin tamamı için daha geniş çaplı anayasal meseleleri ortaya çıkarmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

İngiltere’nin kredi notu görünümüne ilişkin olarak ise “Negatif görünüm, ekonomik görünüme, mali ve cari performansa ve sterlinin uluslararası rezerv para birimi rolüne ilişkin riskleri yansıtıyor” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca negatif görünümün Birleşik Krallık’ın ekonomik ve anayasal entegrasyonuna ve İskoçya’da yeni bir bağımsızlık referandumu yapılmasına ilişkin riskleri de yansıttığı vurgulandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de 24 Haziran'da İngiltere'nin kredi notu görünümünü "durağandan" "negatife" düşürdüğünü açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...