SPK: 30-40 GYO halka açılırsa şaşırmam

SPK Başkanı Akgiray, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının halka arz ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, "Bu yıl halka açılma 10'dan az olursa şaşırırım, 30-40 olursa şaşırmam" dedi.

SPK: 30-40 GYO halka açılırsa şaşırmam

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Akgiray, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda halka açılma zorunluluğunu yüzde 49'dan yüzde 25'e indirdiklerini hatırlattı.

Akgiray, "Bu, halka açılma kararını daha kolay vermelerine yol açacak. Borsada halka arz yapanlar kurumlar vergisi istisasından yararlanacak. Bürokratik süreci epey kısalttık. Firmalar en fazla 3 ay bekleyecek. Halka arz için ilgi çok, başvurular var. Bu yıl GYO'larda halka açılma 10'dan az olursa şaşırırım, 30-40 olursa şaşırmam" dedi.

Manipülatif hareketlere yönelik düzenlemelere değinen Akgiray, "Başkasının hakkı yenmiyorsa ekonomik suçun karşılığı ekonomik olmalı. Biz yeni düzenlemelerle mümkün olduğu kadar adliyeye gitmeyecek şekilde piyasayı denetlemek istiyoruz. Yatırımcıların şeffaf olarak olayı görmesi lazım ki, "bu yanlışı yapmıyorum diyebilsinler" diye konuştu.

Akgiray, İMKB'nin özelleştirilmesi konusunda, "Bunun için henüz çok erken, şu anda gündemimizde yok. İMKB'nin bir iki ay içinde şirketleştirilmesi gündemimizde. İMKB gerçek değerini bulduğu gün -bu birkaç yıl olabilir- özelleştirme gündeme gelebilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...