SPK: Stopaj herkese yüzde 10 uygulansın

SPK Başkanı Akgiray, Anayasa Mahkemesi'nin kararı kapsamında stopajın herkese yüzde 10 uygulanmasının makul olacağını söyledi.

SPK: Stopaj herkese yüzde 10 uygulansın

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, Muhabirleri Derneği üyeleriyle düzenlediği sohbet toplantısında stopajla ilgili çalışmalara değindi.

Akgiray şunları söyledi: "Anayasa Mahkemesi'nin kararı kapsamında stopajda yerli yabancı ayrımının kalkacağı kesin, herkes için yüzde 10 kalırsa bence makul olur.

Yabancılar bundan etkilenmez, yabancı şekliyle iş yapan yerliler etkilenirse, bu da pek üzüleceğim bir konu olmaz. Yatırım araçlarında stopaj konusu bu haftalarda çözümlenir."

Bu yıl sürpriz olmazsa 20-30 şirket halka arz olacağını belirten Akgiray, "Sermaye Piyasası Kanunu Taslağı'nı 15 Mart'a kadar Devlet Bakanlığı'na sunmayı öngörüyoruz" dedi.

IMF ile ilişkilere değinen SPK Başkanı, "IMF'nin beklentileri hâlâ etkilediğini düşünmüyorum, IMF'ye ihtiyacımız yokken, uzun görüşülüyor olmasının bir anlamı yok. IMF konusundaki açıklamaların piyasaya etkisi konusunda, yaptığımız çalışmada teknik bir ilişki kuramadık" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...