Sri Lanka'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza ve beraberindeki heyet, Sri Lanka’daki yatırım imkanlarını anlatmak üzere Ankara Sanayi Odası’nı ziyaret etti ve Ankaralı sanayicilerle bir araya geldi.

Sri Lanka'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı

Ankara Sanayi Odası’nı ziyaret eden ve Ankaralı sanayicilerle bir araya gelen Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza ve beraberindeki heyet bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Cabbar Ankara sanayisi ve ASO 1. OSB başta olmak üzere Ankara’daki OSB’lerle ilgili genel bir bilgi verdi. Cabbar Ankara sanayiinde önce çıkan sektörleri ve olası işbirliği noktalarını konuk iş adamlarına anlattı. Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza ise iki ülke sanayicileri ile birlikte ekonomik ve ticari işbirliği yapmak isteklerini belirtti. Büyükelçi Amza, “Türkiye bizim çok önemli ticaret ortağımızdır. İki ülke arasındaki ticaret hacmi istenilen düzeyde değil. Ticaret hacmimiz 200 milyon dolar, bu ticaret hacmini 2020 yılana kadar 500 milyon dolar seviyelerine çıkarmak istiyoruz” dedi.

İki ülke arasındaki ticaretin çay egemenliği altında kaldığını söyleyen Amza, ”Bu ticareti çeşitlendirerek ticareti hacmini artırmayı planlıyoruz. Sri Lanka ekonomik ve siyasi anlamda istikrarlı bir ülkedir. Sri Lanka, Hindistan ve Pakistan ile serbest ticaret anlaşması olan ender ülkelerden biridir. Bu sayede ürünlerimiz bu ülkelere sıfır gümrük ile girmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti ve Bangladeş ile de serbest ticaret anlaşmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu anlaşmaları da tamamladığımız takdirde Sri Lanka dünya nüfusunun yüzde 40’na hitap edebilecek bir konuma gelecektir. ASO üyesi firmalarının da ülkemizde yatırım yapmasını bekliyoruz. İki ülke arasında ki ticaret hacmini hep birlikte geliştirmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...