Suudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltında

Suudi Arabistan'da yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prens Alwaleed; Citigroup, Twitter ve birçok başka şirketteki hisseleriyle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor.

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltında

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi olan Prens Alwaleed bin Talal el Suud'un birçok prens ve bakanla birlikte yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınması, dünyanın birçok bölgesinde milyarlarca dolarlık yatırımı etkileyecek.

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, Citigroup, Twitter, Time Warner gibi birçok şirkette sahip olduğu hisselerle Suudi Arabistan'ın en zengin ismi olan Prens Alwaleed, Batı'da Suudi iş dünyasının en tanınmış işadamı olarak biliniyor.

Forbes dergisine göre kişisel serveti 17 milyar doları aşan Prens'in, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki 420 odalı sarayı ve içinde bir taht bulunan özel jeti de Batı basınında gündem olmuştu.

Prens Alwaleed'in, 2015'te, o dönemde başkanlığa aday olan şu anki ABD Başkanı Donald Trump'ı Twitter'da "yüz karası" olarak nitelemesi de ses getirmişti.

Suudi Arabistan'da kadın istihdamını savunan ve reformcu bir isim olarak siyasette de öne çıkan Prens Alwaleed'in babası, 1960'lı yıllarda ülkenin maliye bakanı olarak görev yapıyordu.

SUUDİ ARABİSTAN BORSASINI VURDU

Prens'in sahibi olduğu yatırım şirketi Kingdom Holding'in hisse senetleri bugün yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Gözaltılar Suudi Arabistan borsasını da vurdu, Suudi hisseleri bu sabah yüzde 1,5 oranında değer kaybetti.

Uzmanlar, Prens Alwaleed'in ve Suudi Arabistan'ın birçok önemli isminin gözaltına alınmasının, dünya çapında yatırım çevrelerini etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Avrupalı bir finans uzmanı, "Tüm bu olanların ne anlama geldiği konusunda soru işaretleri ortaya çıkacak. İnsanlar gözaltına alınan kişilerin sahip olduğu uluslar arası şirketleri takip ederek olayın etkisini anlamaya çalışacak" dedi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Suudi Arabistan
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...