Suudi Prens Forbes’a ateş püskürdü

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Prens El Velid Bin Tallal kendisini en zenginler listesinde ilk 10'a almadığı için ekonomi dergisi Forbes ile çatışmaya girdi.

Suudi Prens Forbes’a ateş püskürdü

Suudi Arabistan Prensi El Velid Bin Tallal Forbes dergisiyle ilginç bir çatışmaya girdi.


Aynı zamanda dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olan Prens El Velid Bin Tallal, Forbes dergisinin her yıl yayımlanan en zenginler listesinden kendisini ilk 10'da göstermediği için ABD’li iş dünyası dergisine ateş püskürdü.

Twitter’ın ortaklarından ve Paris’teki Hotel George V’nin hissedarlarından biri olan Suudi Prensi El Velid Bin Tallal Forbes’un zenginler listesinin itimatını yitirdiğini söyledi ve dergiyi Ortadoğulu işadamlarına karşı tavır almakla suçladı.

Forbes dergisinden de yazılı açıklama gecikmedi.

Dergi açıklamasında, "Forbes dergisi uzun bir süredir Prens’in malvarlığını inceliyor ve bunun üzerine bir yazı yayımlanacak. Yazı Çarşamba günü derginin internet sitesinde yer alacak" ifadesini kullandı.

Forbes listede Prens’i dünyanın en zengin 26’ncı kişisi olarak gösteriyor. 2013 rakamlarına göre Prens’in malvarlığının geçen yıla kıyasla 2 milyar dolar artarak 20 milyar dolara yükseldiği ifade ediliyor.

FORTUNE DERGİSİNE GÖRE İLK 10'DA
Fortune dergisine göreyse Prens’in net mal varlığı 29.6 milyar dolar. Fortune dergisinin hesaplamasına göre Prens bu servetle Forbes’un en zenginler listesinde lüks zinciri LVMH’nin sahibi Fransız işadamı Bernard Arnault ve Wal-Mart marketlerinin kurucusu Sam Walton’ı geride bırakıp 10’uncu sırada yer alabiliyor.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM'DA

Sayfa Yükleniyor...