Kuyumcular 5 bin model alyansla düğün sezonuna hazır

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, nişan ve düğünler için 5 bin model alyans hazırladıklarını söyledi.

Kuyumcular 5 bin model alyansla düğün sezonuna hazır

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, okulların kapanmasıyla nişan ve düğünlerin arttığını belirterek, "Biz de bu dönem öncesinde kuyumcular olarak 5 bin model alyans hazırladık. Ayrıca çiftlerimizden gelecek taleplere göre özel tasarımlı alyanslar da yapıyoruz" dedi.

Çavuşculu, şu anda altının gram fiyatının 102 lira, çeyrek altının ise 175 lira olduğunu ifade ederek, altın fiyatlarında kısa vadede büyük bir artış beklemediklerini söyledi.

Altının tasarruf için her zaman "güvenli liman" olduğunu ve bu özelliğini koruduğunu dile getiren Çavuşculu, yatırım değil, tasarruf yapmak isteyenleri altın almaya çağırdı.

"KUYUMCULAR DÜĞÜNLERE HAZIR"

12 Haziran'da okulların kapanmasıyla artan sünnet, nişan ve düğünlerin altın piyasasını hareketlendirdiğini anlatan Çavuşculu, kasım sonuna kadar sürmesi beklenen söz konusu törenler için kuyumcuların hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Nişan ve düğünler için yaklaşık 5 bin model alyans hazırladıklarını ifade eden Çavuşculu, "Ayrıca çiftlerimizden gelecek taleplere göre özel tasarımlı alyanslar da yapıyoruz" dedi.

Türk geleneği olarak nişan ve düğünlerde aile büyükleri tarafından alınan takı setlerinin de her keseye uygun üretildiğini kaydeden Çavuşculu, "14 ve 22 ayar olarak hazırlanan takı setlerinin fiyatları 500 liradan başlıyor. Talep ve isteğe göre hazırlanacak takı setlerimizin fiyatları, kullanılacak kıymetli taşlara göre değişiklik gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Takı setlerinin ikili, üçlü, dörtlü olarak tasarlandığını bildiren Çavuşculu, "Herkesin isteğine ve kesesine uygun olması için biz kuyumcular olarak elimizden geleni yapıyoruz. Her çeşit ve fiyatta takılarla, alyanslarla çiftlerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...