Tandoğan-Keçiören metro ihalesine 16 talip

Metro hattının yarım kalan alt yapı işlerine yönelik açılan ihalede, ön yeterlilik için 16 firma başvuru yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğündeki ihalede, ön yeterlilik için başvuran firmaların zarfları açıldı.       

Başvuru yapan Alsim-Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, İmpresa-Özdoğanlar-Gülsan İş Ortaklığı, Almaty İnşaat-Peker İnşaat İş Ortaklığı, Nurol İnşaat-Moskovskiy İnşaat ortaklığı, Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş, Comsa SA-Açılım İş Ortaklığı, Güriş-Yüksel İnşaat-Türkerler Ortak Girişimi, Makyol-Kalyon İnşaat Konsorsiyumu, Utay-Kutay-Makro-Orna-Depar Ortak Girişimi, Vianini Lavori-Öztaş İnşaat İş Ortaklığı, Terna A.Ş-Koçoğlu İnşaat İş Ortaklığı, China Major-Mapa İnşaat İş Ortaklığı, Gülermak-Kolin İş Ortaklığı, Romberg-YSE Yapı-Ermit-İntim İnşaat Ortak Girişimi, Sanjose-Fernas İş Ortaklığı, Şenbay Madencilik-Özgün Yapı Sanayi-Farsel İnşaat-Mürsel İnşaat Ortak Girişimi'nin dosyaları, ihale komisyonu tarafından ön incelemeden geçirildi.        

Komisyon, detaylı incelemenin ardından yapacağı puanlama ile ihaleye katılacak 6 firmayı belirleyecek.

DLH Genel Müdür Vekili Metin Tahan, hem metro hatlarının Ulaştırma Bakanlığına devri için hem de ihale aşamasında çok yoğun çalıştıklarını belirterek, ihaleye katılımdan memnun olduklarını söyledi.        

İştirakçi firma temsilcilerine teşekkür eden Tahan, sonuçta bir firmanın ihaleyi kazanacağını ancak tüm firmaların kendileri için önemli olduğunu ifade etti.        

Şartnameye göre 6 iştirakçinin ihalenin ikinci aşamasına davet edileceğini belirten Tahan, daha fazla firmanın katılabilmesi için yasalar çerçevesinde yeniden değerlendirme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...