Tarabya ve İstinye'ye teknepark geliyor

3 yıl önce karar verildi ve 8 Mart'ta ihalesi yapıldı. Yıl sonunda ise hizmete girecek... Tarabya ve İstinye'de yapımına başlanılan tekneparklar, İstanbul'un 9 noktasında daha yer alacak.

Tarabya ve İstinye'ye teknepark geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tarabya ve İstinye koylarına teknepark yapılacağını bildirdi.        

İstanbul'un değnekçi sorununu İSPARK ile çözdüklerini söyleyen Topbaş, İSPARK'ın sadece karada değil, denizde ve havada da olmasını istediklerini ifade ederek, İSPARK'ın helikopter yer hizmeti de verdiğini, yer hizmeti verecek başka bir çalışmaya da başladıklarını ve bunun geliştirileceğini de anlattı.

Topbaş, şunları söyledi:        

''İstanbul'un deniz kenti olması nedeniyle marinacılığın da İSPARK şemsiyesi altında olmasını istedik. İlgili kurumlarla temaslarımız tamamlandı. İstinye ve Tarabya'daki iki teknepark marinamızın yapımına üç yıl önce karar verildi. 8 Mart 2011'de ihalesi yapıldı. İstanbul'un 9-10 noktasında daha yapılmasını arzu ediyoruz. İstanbul'daki boğaz sahilinde bağlı tekneler nedeniyle denizle teması kesilen noktalar var. Bunlar denizi kapatıyor. Bu tekneler için parklar yapılacak ve denizle bağlantı da kesilmemiş olacak. İki marina, 10 milyon liralık bir yatırımla yapılacak. Balıkçı teknelerini de katarsak 400 teknelik parklanma olacak. Denizi boğmadan alt yapı dikkate alınarak bu çalışmayı yapacağız. İstinye'de 180, Tarabya'da 208 olmak üzere teknelerin rahatlıkla barınabileceği marinalar, İstanbul'a bir sembol olacak.''        

İstanbul'da marina yapmak isteyen özel firmaların da bulunduğunu, gelecekte İstanbul'un birçok marinaya ev sahipliği yapacağını kaydeden Topbaş, tekneparklar projesinin, balıkçıları da dikkate alan bir proje olduğunu bildirdi.        

BELİRLENEN DİĞER NOKTALAR
Topbaş, Tarabya ve İstinye'de yapılacak tekneparklarla artık gelişigüzel tekne bağlama döneminin geride kalacağına işaret ederek, ''Bu gerekli bir durumdu. Zamanla Sarıyer'de, Büyükdere'de, Bebek'te, Kuruçeşme'de, Paşabahçe'de, Çengelköy'de, Beykoz'da, Kanlıca'da, Çubuklu'da da açılacak. Orada yaşayanların rahatsız olmayacağı şekilde, insanların öncelikleri dikkate alınarak yapılacak' diye konuştu.        

Tarabya ve İstinye'de inşa edilecek marinaların yıl sonunda hizmete alınacağını ifade eden Topbaş, her iki marinanın da teknelerin bağlandığı, yürüyüş yerleri bulunan ve benzerlerine göre daha ucuz olacağını kaydetti.
       
''BUNLAR YÜZER MARİNALAR. DIŞARIDA MONTAJI YAPILIP TAKILACAK''        
Tekneparkların yapılacağı sahillerde bir takım konuşlanmalar bulunduğuna işaret eden Topbaş, ''Sahilin bir takım ünitelerle dolmaması gerekiyor. Kuruldan son bir karar alınacak. Bunlar yüzer marinalar. Dışarıda montajı yapılıp takılacak. Yıl sonunda hazır olacak'' şeklinde konuştu.        

Topbaş, tekneparkların büyük marinalar gibi olmayacağını ancak oralarda da kafeteryaların, elektrik enerjisinin alınabileceği yerlerin bulunacağını da dile getirerek, tekneparklara irili ufaklı yatlar, kotralar ve balıkçı teknelerinin bağlanabileceğini belirtti.        


Sayfa Yükleniyor...