Tarihi camide tarihe yolculuk

Manisa'da her yıl mesir saçım törenlerinin yapıldığı tarihi Sultan Camisi'nde geçmiş yeniden canlandırılacak.

Manisa'da her yıl mesir saçım törenlerinin yapıldığı tarihi Sultan Camisi'nde geçmiş, Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği ortaklığıyla oluşturulan Türkiye-İsveç Belediye Ortak Ağı (TUSUNET) kapsamında yürütülen ''Zamana Yolculuk (Time Travel)'' projesiyle canlandırılacak.
        
TUSUNET kapsamında yaklaşık 2 yıl önce bir araya gelen Türkiye'den Manisa ve İzmir'in Karşıyaka belediyeleri ile İsveç'in Kalmar Belediyesinin yürüttüğü ''Zamana Yolculuk'' projesinde, Manisa'daki 2. etap uygulaması gerçekleştirilecek.
        
İsveç'te bir eğitim modeli olarak uygulanan ve bir kişi, olay veya mekanın o dönemin tüm yönleriyle ele alınarak yeniden canlandırıldığı ''Zamana Yolculuk'' projesinde yolculuk bu kez 14. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan adına yaptırılan ve 469 yıldır mesir saçımına ev sahipliği yapan Sultan Camisi'nde olacak.
        
Kalmar ve Manisa belediyelerinden ''Tarihe Yolculuk'' projesini hayata geçirecek ekipler, Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.
        
Manisa Belediyesi Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, proje kapsamında Kalmar heyetiyle birlikte geçen yıl ''Manisa Tarzanı'' olarak bilinen Ahmet Bedevi'nin yaşam öyküsünün 1955 yılı esas alınarak canlandırıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
        
''Şimdi de dünyaca ünlü mesir macununun saçıldığı cami olan Sultan Camisi, proje uygulama merkezi olarak belirlendi. Çalışma kapsamında Kalmar heyeti ile Manisa Belediyesi AB Proje Merkezi çalışanlarımız Sultan Camisi'nin tüm geçmişini araştıracak ve yeterli doneler toplanarak, o günün şartları göz önüne alınarak geçmişe yolculuk yapılacak.''
        
Projenin gelecek yıl 21-28 Martta gerçekleştirilecek 470. Manisa Mesir Festivali kapsamında yapılacak saçım töreninde uygulanmasının planlandığını belirten Ekmekçi, projeyle gelecek kuşaklara tarihin canlandırılarak anlatılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...