Tarım arazileri yabancılara mı kiralanacak?

Bursa Ziraat Odası Başkanı: "Tarımda kendi kendine yeter ülkeyken ithalata başladık. Şimdi de tarım arazilerimizin yabancılara kiralanması gündemde."

Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de tarım arazilerinin 30 yıllığına yabancılara kiralanmasıyla ilgili çalışma yapıldığını duyduklarını belirtti. Bu çalışmaların Türk tarımı adına hiç iyi olmayacağını ileri süren Sarı, şunları kaydetti:
        
''Bu plan hayata geçirilirse önümüzdeki dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşanır. Türkiye'de zaten ciddi bir işsizlik var. Bu ortamda tarımı yabancılara teslim edeceksiniz. Bu çok yanlış bir durum. Çalışma, tarım sektörü için adeta ölüm kalım savaşı olur. Tarımda kendi kendine yeter ülke iken ithalata başladık. Şimdi de tarım arazilerimizin yabancılara kiralanması gündemde. Kendi ülkemizde de tarım ürünlerimizi yabancılar mı üretsin?''
       
Sarı, tarım arazilerini Türk çiftçisinin de en iyi şekilde işleyebileceğini ve ıslah edebileceğini belirterek, ''Neden yabancılara veriyorsunuz? Türk çiftçisine kiralayın. Karacabey'de verimli 70 bin dönüm arazi var. Bu arazi, yabancılara verilmemeli'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...